Skip to content

Tiramisu van boerin Annemarie

11 januari 20112 minute read

Voor twee (oven)schalen (10 pers.) heb je nodig:

500 ml slagroom (2 bekers)
125 gr witte basterd suiker
8 eierdooiers
2x 500 gr Mascarpone
500 gr lange vingers (ongeveer)
6 kopjes hele sterke koffie/espresso
likeur: Amaretto
cacao poeder

Bereiding
Slagroom met 1 eetlepel suiker stijf kloppen.
In andere schaal: eierdooiers met de rest van de suiker in 5 minuten tot een romig mengsel kloppen, daar doorheen de mascarpone mengen (laagste stand mixer).

Dan slagroom en mascarpone mengsel door elkaar roeren. In een lage schaal de koffie met een flinke scheut Amaretto doen en daar de lange vingers doorheen halen.

Dan in de (oven)schaal een laagje ingedoopte lange vingers leggen, daarop een laagje crème/room, dan weer een laag lange vingers, gevolgd door een laag crème enzovoort tot de schaal vol is. Eindigen met crème!

Minimaal 3 uur in de koelkast laten staan.

Daarna cacao poeder door een theezeefje eroverheen, een lekkere dikke laag!

Variant: Kersen tiramisu:
Een variant op de gewone, en voor diegenen die geen koffie lusten!

De crème maak je hetzelfde, i.p.v. de sterke koffie meng je een flesje bessensap (Hero, 500ml) met flinke scheut likeur, Amaretto en daar haal je de lange vingers doorheen. En dan afwerken bovenop ipv cacao met een blikje vlaaivulling Kersen van HAK. Ook heerlijk!

Tags

AnnemarieBoerinBZVTiramisu
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top