B.C. Wassenaar 1 wint eerste return

28 november 20113 minute read

Team 1 moest vandaag, 27 november, de eerste return spelen en net als aan de start van dit seizoen stond Veglo tegenover ons. We startten om 10:00 (mooie tijd voor een zondag) op 2 banen met de dames- en herendubbel. Beide partijen liepen op rolletjes, de mannen Marcel Woudsma en Mark van der Akker moesten de eerste set nog wel weer even op stoom komen maar wisten deze wel te winnen en in de 2de set gingen ze gewoon door en wisten het eerste punt binnen te halen. De dames Eveline Spring in ’t Veld en Ellen Dompeling (Ellen viel in omdat Akkemay Huininga vandaag helaas afwezig was) begonnen heel sterk en wonnen de eerste set met 21-10 in de 2de set werd het iets spannender maar Veglo kon het 2de punt voor BCW niet voorkomen.

Toen was het aan de beurt aan Marco en Eveline om de eerste singles te starten. Marco had opstart problemen zoals hij zelf zei over de eerste set “volgens mij heb ik serieus 14 x uitgeslagen” in de 2de set ging het al een stuk beter en wist hij deze ook door een eindsprint te winnen. Ondertussen had Eveline in 2 sets alweer gewonnen van haar tegenstandster en was de 3-0 binnen. Marco begon in de 2de set goed het ging lange tijd gelijk op maar halverwege liep zijn tegenstander 4 punten uit maar door een aantal goede flik services haalde hij de tegenstander weer bij en uiteindelijk ook voorbij en won de derde set uiteindelijk na een inhaalrace. Ellen was op baan 2 alweer begonnen en had de eerste set makkelijk met 21-10 naar zich toe getrokken. In de 2de set was ze net iets minder scherp maar wel scherp genoeg om er met de winst vandoor te gaan. Ondertussen was Mark bezig met de 2de set nadat hij de eerste met winst naar zich had toe getrokken helaas ging deze naar de tegenstander dus moest het hier ook in de derde set bepaald worden, Mark bleef koel en won deze 3de set.

Ellen en Marco waren ondertussen begonnen met de 1ste mix ze startten niet al te sterk een aantal stomme foutjes maar gingen er in de eerste set toch met winst vandoor door goed spel, helaas in de 2de set konden ze dit niet doorzetten soms heb je van die setjes zei Ellen maar in de derde kwamen ze weer hard terug om zo de 7-0 veilig te stellen. Als laatste waren Marcel en Eveline aan de beurt zij maakten er ook een spannende pot van maar moesten helaas na 3 sets hun meerdere erkennen zodat de wedstrijd eindigde met een 7-1 overwinning voor BCW, een goede start van de 2de helft van dit seizoen.