WZK eerst in de Vijfkamp

18 juni 20122 minute read

Afgelopen weekeinde was er op vrijdag een clinic voor de jeugdzwemmers van WZK. Tijdens deze clinic werd de zwemmers de fijne kneepjes van de vlinderslag bijgebracht. Na deze zeer geslaagde clinic stonden er, met dank aan de ouders, stapels overheerlijke pannenkoeken klaar voor alle zwemmers. Op zondag was de vijfde en tevens laatste wedstrijd in de Vijfkamp. Deze wedstrijd werd gezwommen in de Schilp in Rijswijk.

De vijfkamp begint altijd met een tweetal estafettes, de 4×50 wisselslag voor meisjes en voor jongens. De meisjes veroverden een eerste plaats en de twee jongensteams werden respectievelijk tweede en derde. Tijdens deze wedstrijd konden de zwemmers gelijk hun voordeel doen van de clinic van de vrijdag, er stond namelijk voor velen de 100 meter vlinderslag op het programma. Vele persoonlijke records sneuvelden en ook ging menig zwemmer met een mooie medaille naar huis. Ook tijdens de wisselslag was duidelijk te zien dat bij vele zwemmers de vlinderslag erg vooruit was gegaan. Kassedy Dawn zwom deze dag haar eerste wedstrijd, en hoe, op haar lievelingsslag de 100 meter schoolslag veroverde zij gelijk een gouden medaille. Marina Welsh zwom op de 100 meter vrije slag met haar tijd van 1.05.95 weer net niet onder de 1.05. Bij WZK krijgen de dames als ze voor het eerst onder de 1.05 zwemmen een taart van de coach. Bij de heren is dit als ze onder de 1.00 zwemmen. De wedstrijd werd afgesloten met weer een tweetal estafettes, de 4×25 meter vrije slag voor de jongens en meisjes t/m 11 jaar en de spectaculaire 10×25 meter vrije slag voor dames/heren. Bij de jongste groep wisten Lilou Ragot, Carson Gentry, Nuria Boersma en Cameron Taylor behalve de eerste plaats ook een nieuw clubrecord te zwemmen. De dames/ heren wonnen ook hun race met een grote overmacht.

Nadat iedereen klaar was met zwemmen werden in de kantine van het zwembad de bekers voor de eindstand van de vijfkamp uitgereikt. WZK wist zowel in de individuele afstanden als bij de estafettes de eerste plaats in de wacht te slepen. Tweede werd Zoetermeer, AZL behaalde een derde plaats, DES werd vierde en de Vliet vijfde. Allen bij de estafettes waren de tweede en derde plaats omgekeerd. Kijk voor alle uitslagen en de foto’s op onze site; www.wzk-wedstrijdzwemmen.nl