Dames 1 HGC wint van Eindhoven: 1 – 4

12 september 20122 minute read

Eindhoven – Een lange rit voor de boeg vandaag, Eindhoven ligt niet bepaald om de hoek. Instructies voor deze lange rit waren voorafgaande aan zondag al gegeven en uiteraard heeft iedereen hier zich keurig aan gehouden. Gelukkig hadden we op Eindhoven ook nog even de tijd om te acclimatiseren, lekker bijkomen in het zonnetje ehhh de schaduw dus, ook dat is wedstrijdvoorbereiding. Na de laatste belangrijke woorden van het begeleidingsduo konden we starten aan deze lastige uitwedstrijd.

We gingen aardig van start en we hielden ons aan de gemaakte afspraken. Er was rust aan de bal en na een wat rommelig opgezette aanval wist Minou (Rockstar, Nou) het doel te vinden en was het 0-1 een feit. Een voorspoedige start, doorgaan nu. Echter waren wij even de kluts kwijt, het schakelen liet te wensen over en stond daar zo maar een spits van Eindhoven vrij om met haar backhand genadig hard uit te halen. 1-1 en het thuispubliek kreeg er weer vertrouwen in. De dames gebruikten hun wapen, de hoge bal, af en toe op effectieve wijze en even was het peentjes zweten voor onze goal. Nog voor rust konden we orde op zaken stellen, door ons wapen in te zetten en was het Isabelle (Isa) die haar eerste doelpunt van het seizoen kon bijschrijven.

In de rust besefte iedereen dat we van betere huize moesten komen om Eindhoven definitief af te schudden. Een goed uitgevoerde corner zorgde ervoor dat G alweer haar 4dedoelpunt mocht aantekenen. Een aantal minuten later mocht Emily Knoppers (Em) aanleggen bij een strafcorner en zonder nadenken beukte ze de bal door de lijnstop. 1-4, wedstrijd gespeeld zou je denken. Echter werden wij wat slordiger in balbezit en mocht Eindhoven veel te vaak hun corner oefenen. Door goed verdedigingswerk bleef een doelpunt uit en bleef het doelpunten aantal van Eindhoven steken op 1. Zoals hockey.nl ook al vermeldde heeft Eindhoven het ons lastig weten te maken op een aantal momenten in de wedstrijden, maar waren wij het vooral zelf die het moeilijk maakten. Voor volgende week een mooi doel om aan te werken als Groningen op bezoek komt. Groningen verzamelende tot dusver al 4 punten dus absoluut een tegenstander om rekening mee te houden.

Wij hopen u volgende week weer langs de lijn te zien.
Tevens speelt Heren 1 thuis, dus een mooie zondag in het verschiet!