Olympia’72 sluit handbal veldseizoen af

8 oktober 20123 minute read

Wassenaar – Voordat de handballers van Olympia’72 de zaal weer ingaan werd het afgelopen weekend op het in aanbouw zijnde sportcomplex in Ter Weer het laatste thuisprogramma van de eerste helft van het veldseizoen afgewerkt. Gelukkig waren de weergoden de handballers gunstig gezind en werd het een mooie zonovergoten handbaldag te worden.

Als eerste was het tweede damesteam van Olympia 72 aan de beurt dat aantrad tegen het eerste team van Rijnsoever uit Katwijk. De dames van Olympia 72 lieten het betere van het spel zien en bleken geen moeite te hebben met de gasten uit Katwijk. Ruststand 10-5 eindstand 17-7. Hierna was het de beurt aan de Dames B junioren die aantraden tegen Hellas uit Den Haag. Hier bleek de routine van de Olympianen tegen het jonge B team van Hellas al snel doorslaggevend. Mede door goed keeperswerk van Lotti Oostdam en diverse krachtige en doeltreffende schoten op het doel van Chimène van der Boog en Maaike de Jong stond Olympia 72 al snel op voorsprong. 5-2. Een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Eindstand. 12-22.

De hierop volgende wedstrijd kende meer spanning. De heren C-junioren, een enthousiast jong, team trad aan tegen een even enthousiast en fanatiek jongens team van het Haagse Hellas. Beide ploegen deden nauwelijks voor elkaar onder en door het uitvoeren van een dubbele mandekking op Christiaan van Corstanje werd door de Hagenaars getracht een geducht ‘wapen’ uit Wassenaarse handen weg te nemen. Het gevolg van deze dubbele mandekking was wel dat andere spelers van Olympia 72 meer doelkansen kregen. Dit resulteerde in een ruststand van 8-4 voor Olympia 72. Na rust barste de strijd pas goed los. Hellas had de tactiek van de verdediging weer volledig omgegooid waardoor de aanval Olympia 72 een aantal aanvallen werd ontregelde. De impact hiervan was groot, want in een paar minuten was het 8-8. De spanning en de emoties liepen soms flink op, maar dit werd zeer goed geneutraliseerd door de uitstekend leidende scheidsrechter Walter vd Boog. Olympia 72 beschikte uiteindelijk over ‘de langste adem’ en wist de wedstrijd te winnen met 13-11. De doelpunten voor Olympia 72 werden gescoord door Jesse, Wessel, Axel en Christiaan.

Hierna was het de beurt aan de meisjes C-junioren. Zij waren helaas niet opgewassen tegen het sterkere Velo uit Naaldwijk . De Wassenaarse meisjes moesten het onderspit delven en deze wedstrijd eindigde in een stand van 13 tegen 6. De laatste wedstrijd van dit veldseizoen werd gespeeld door dames 1 die tegen een geduchte tegenstander SOS – Kwieksport uit Den Haag in het strijdperk trad. In de eerste helft ging het nog gelijk op en hoewel de Haagse dames fysiek sterker en trefzekerder waren wisten de Olympianen in deze fase van de wedstrijd toch nog aansluiting te houden. Met enkele prachtige sprongschoten wist met name Annika Vermeij de Wassenaarse dames in de wedstrijd te houden, ruststand. 8-10. Na rust sloeg de balans echter al snel naar Haagse kant door en SOS- Kwieksport liet het betere van het spel zien. Dit resulteerde in een wel verdiende overwinning voor de bezoekers 12-22 .

Over twee weken begint het zaalseizoen in Sporthal de Schulpwei. Wil je kennismaken met handbal? Kom eens kijken op dinsdagavond in Sporthal de Schulpwei. Meer info op de website. www.hvolympia72.nl