Blauw-Zwart pakt de punten tegen Sport Vereniging Oude Wetering

28 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Blauw-Zwart moest winnen om enigszins de aansluiting bij de koplopers te houden. SVOW uit Oude Wetering stond op de ranglijst met een gelijk aantal punten als de formatie van UTS Van der Geest & UTS Abbink.

Of de druk nu hoog lag of dat de ploeg niet geconcentreerd was begonnen blijft een raadsel, maar na anderhalve minuut lag de bal achter onze doelman Bob Jalhay 0-1. Het duurde 10 minuten voordat onze jongens van de schrik waren bekomen en Guy van Vliet alleen voor de keeper van SVOW verscheen. Aanvoerder Jasper van den Boer probeerde de zaak op scherp te zetten, wat hem wel een gele kaart kostte.

Toch is het in 21e minuut zoals meerder keren dit seizoen gebeurde dat Jeroen Verhart uit een perfect genomen corner van Bas Conradi de gelijkmaker aantekende: 1-1. Het komt het spel van de Blauwen ten goede en zij creëren steeds meer kansen.
Maar de voetbalkenners onder ons kennen de voetbalwe,t want de goal valt toch aan de andere kant. Weer komt vanaf de rechterflank een voorzet die prima diagonaal wordt ingekopt: 1-2. Het spel is rommelig, maar even later scoort Jos Oudshoorn in de rebound 2-2. De UTS Van der Geest & UTS Abbink formatie blijft de bovenliggende partij en het is vlak voor rust als Bas Conradi zijn vrije trap, die van richting wordt verander, in het doel ziet gaan. Ruststand 3-2.

Het publiek ging er na rust weer voor zitten want ze hadden in de 1e helft al 5 treffers gezien. Het zijn de mannen van Roel den Hartog die de draad weer oppakken. Weer wordt uit een perfect genomen corner van Bas Conradi gescoord. Het is nu Boy Houtman die de bal in knikt: 4-2.

Het is een klein kwartier na rust als Bas Conradi wordt gewisseld voor Rick Hoogenboom. Het publiek op de tribune vroeg zich af of dit een publiekswissel was. Jorick Voogel wordt gewisseld voor de van een blessure terugkomende Daniel Singleton. De wedstrijd verliep goed voor de Blauwen totdat SVOW uit het niets weer voor 4-3 zorgde. Uiteindelijk zijn bij het eindsignaal de drie punten binnen.

De volgende wedstrijd is 10 november de dorpsderby thuis tegen Wassenaar.