Teams Wassenaarse Volleybal Vereniging wisselvallig

4 december 20123 minute read

Wassenaar – Afgelopen vrijdag was het weer een drukte van belang in sporthal De Schulpwei. Direct na de zaalvoetballers nam de Wassenaarse Volleybal Vereniging bezit van de sporthal om de voorbereidingen te treffen voor drie wedstrijden: Mix 1 tegen Leython 2, Mix 2 tegen Novo en het meisjesteam tegen VCO.

WVV Mix 1
WVV Mix 1 leverde hevige strijd met Leython 2. De teams hielden elkaar in de eerste set in evenwicht. Bij 24-24 ging het erom wie de sterkste zenuwen had. Ondanks dat WVV een setpoint wist te veroveren trok Leython met 26-28 aan het langste eind..
In set twee stond er een ander WVV team! De mixers veroverden direct met een zeer sterke servicebeurt van Mathieu Prins een 10-1 voorsprong. Ongeloof in de ogen van Leython.

Daar waar zij er wel van uitgingen dat zij WVV er wel even onder zouden krijgen ondervonden zij stoutmoedige tegenstand. Leython kwam nog wel even terug maar moest bij 25-18 haar setverlies nemen. In de derde set bouwde Leython weer een ferme voorsprong 4-10. Maar na een time out waar nauwelijks iets gezegd werd beet WVV zich in het spel vast. En langzaam maar zeker werd de stand draaglijker 18-20. Helaas herpakte Leython zich nog eenmaal en geholpen door een uit geslagen service maakte zij 22-25.

Getergd als de WVV-ers waren kreeg het team van Leython de ware klasse van de WVV-ers te zien. Serverend, verdedigend en aanvallend alles klopte weer. En via 20-10 stelde WVV de setwinst met 25-11 veilig. Een 2-2 gelijkspel derhalve.

WVV Mix 2
WVV Mix 2 tegen Novo was een heel andere wedstrijd. Met speels gemak liep dit team over Novo heen. In de eerste set verdraaide echter Ellen Vogelzang haar elleboog en moest bij 16-8 uitvallen. Gelukkig kon Shirley haar plaats innemen. Daarna werd set één met 25-18 binnengehaald. Set twee en drie werden zo simpelweg gewonnen, met 16 en 8, dat daar niets over te vertellen valt. In de vierde set vielen de servicebeurten van Jeroen en Djoeke op. Zij scoorden beiden 7 punten. Mede daardoor werd deze set gewonnen met 25-12. Een makkelijk 4-0 overwinning en een koppositie voor dit team met 16 uit 4!

WVV Meisjes
Het WVV meisjesteam speelde tegen VCO een ongelukkige wedstrijd. Met enige invallers werd niet het niveau van de afgelopen weken bereikt. Derhalve verlies in set één en twee met 14-25 en 20-25. In de derde set leek een ommekeer nabij. Tot aan 10-9 werd redelijk gevolleybald, maar daarna kon VCO toch weer het initiatief nemen. En via 12-17 werd ook deze set binnengehaald met 19-25. Daarna was bij de VCO meisjes de koek kennelijk op, want in een mum van tijd wist WVV de vierde set via 13-6 te winnen met 21-15. Een 1-3 verlies. Jammer, want de meisjes kunnen beter.

Programma
vrijdag 7 december: Waterlanders tegen WVV meisjes, Netwerk tegen WVV Heren en Setumup 1tegen WVV Mix 1.

Kom ook volleyballen en speel mee met de enthousiaste volleyballers/sters van de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.