Volcano Heren 1 te sterk voor de WVV Heren 1

25 december 20122 minute read

Wassenaar – Zo aan het einde van het jaar 2012 ´knokten´ het Heren 1 team van de Wassenaarse Volleybal VEreniging in de Fortunahal te Delft nog een stevig robbertje met de heren van Volcano. De verhindering van Peter Houtman en de blessure van Joris Hornman was voor Peggy Verweij de gelegenheid om zich eens te meten met de heren.

Zij, set upster van origine, stond plots voor een immens hoog net (2,43 ipv de 2.24 bij de dames). Dat was dus even opletten en aanpassen geblazen. De set up moest uiteraard een stuk hoger om ter bestemde plekken te komen maar dat is haar wel toevertrouwd. Het was verder aan de specifieke aanvallers Erik Gijsbers, Mathieu Prins en Kilian v.d. Kleij om de ballen bij de tegenstander op de vloer te droppen. Lukken wilde dat helaas niet altijd. Er verdween nog wel eens een bal in het net of ver buiten de lijnen. WVV wist het daardoor Volcano, het team met de minste verliespunten, niet echt moeilijk te maken. Jammerlijk voor de WVV-ers had Volcano zeker in deze fase van de wedstrijd duidelijk het beste van het spel. Set 1 en 2 gingen dan ook logischerwijs met 25-17 en 25-22 verloren. In set 3 kregen de WVV-ers het spel aardig onder controle….Zij wisten, met 14-17, een kleine voorsprong op te bouwen. Deze was tegen het einde bijna weer teniet gedaan…22-23. Met kunst en vliegwerk wist WVV uiteindelijk de stand in hun voordeel te behouden en met het kleinst mogelijk verschil winnend af te sluiten, 23-25.

WVV mocht in de laatste en vierde set even de illusie hebben er nog een gelijkspel uit te slepen. Echter medewerking van Volcano was er niet. Zij sloegen een gaatje die door WVV niet meer gedicht werd. Verlies met 25-20. Uiteindelijk dus een 3-1 verlies… Het eerste verlies dit seizoen. Evenwel nog alle gelegenheid om te strijden voor het kampioenschap. Volcano komt nog naar Wassenaar en dan kunnen de WVV-ers met hopelijk een volledig team mogelijk laten zien hoe de stand werkelijk is.