Skip to content

Trainingsstage voor WZK polotalenten in Belgrado

8 januari 20132 minute read

Wassenaar – De WZK polospelers Jason Everard en Joop Sassen zijn de laatste week van 2012 in Belgrado geweest voor een waterpolotrainingsstage. Op het programma stond dagelijks minimaal drie uur trainen in het zwembad, trainen op het droge, één of twee polowedstrijden en uitgebreide tactiekbesprekingen.

Verder was er nog een beetje tijd voor cultuur, een kerstdiner en chillen. Dat in combinatie met het waterpolowalhalla Servië maakte dit voor Joop en Jason tot een week die zij nooit meer zullen vergeten. Wat een polopassie bij zowel de Servische tegenstanders als ook bij het team van Joop en Jason!

De Wassenaarse jongens mochten met een zeer talentvol jeugdteam van de club MNC Dordrecht mee naar Servië. De contacten met deze club waren gelegd door Ron van der Wild trainer-coach van heren 1 van WZK. De weken voor de trainingsstage hebben Joop en Jason meegetraind in Dordrecht. Dit klikte gelijk helemaal top. Het jeugdteam uit MNC Dordrecht wordt getraind en begeleid door Zoran Stanisic. Hij is ook de trainer-coach van heren 1 van Dordrecht. Dat team speelt in de allerhoogste klasse van ons land. Joop en Jason stonden ook hun mannetje in Servië. Zo was Joop de goalgetter van het team en combineerde en scoorde ook Jason er lustig op los. Joop en Jason hebben heel veel geleerd en genoten van zoveel waterpolo deze week. Welke waterpolospeler droomt er niet van om te spelen in de allermooiste zwemstadions van Belgrado tegen clubs als: VK Rode Ster, VK Zemun, VK Beograd en VK Singidunum.

Joop en Jason hopen ook de komende maanden nog geregeld mee te trainen met hun maatjes uit Dordrecht om nog meer te leren. De club uit Dordrecht gaat een uitwisselingsprogramma starten met één van de Servische poloclubs. Wie weet is dit ook wel iets voor de jeugd van WZK.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top