Skip to content

De Wassenaarse Volleybal Vereniging huldigt haar vrijwilligers

25 januari 20134 minute read

Wassenaar – De Wassenaarse Volleybal Vereniging hield op 16 januari haar nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Erik Gijsbers keek uitvoerig terug naar het afgelopen jaar. In 2012 was het hoogtepunt de viering van het 50-jarig bestaan van de vereniging , maar viel als dieptepunt het verlies van het clubgebouw aan de Burmanlaan te noteren.

De Wassenaarse Volleybal Vereniging heeft veel vrijwilligers. Het cement voor de vereniging. Zo zijn er leden die fluiten, er is een webmaster, een PR-commissie, leden die diverse klussen opknappen en niet te vergeten de bestuursleden. Zij allen werden hartelijk bedankt voor zijn of haar inzet. Jaarlijks krijgen zij een attentie rond de kerstdagen. Ook krijgen de scheidsrechters een cadeau als blijk van waardering voor hun soms moeilijke taak. Alle leden kregen in 2012 een WVV-sweater, dankzij de medewerking van sponsor Remax-makelaar Wim Lemckert en een speciale WVV-balpen.

Erelid
Eén vrijwlliger werd speciaal in het zonnetje gezet. Dat was Elly van Weerlee. Elly, lid sinds 1985 en zeer sportief bezig als speelster in de recreantencompetitie, heeft zich al die jaren enorm ingezet in vele functies van de vereniging. Zo was zij negen jaar bestuurslid voor de recreanten, verder was zij actief bij het maken van het clubblad, de verzorging van de catering tijdens de trainingsavond van de recreanten, het verzorgen van het lief en leed van de vereniging door het maken en versturen van, al weer, 700 (verjaardags)kaarten en het brengen van een kado bij zieken en geblesseerden van de vereniging. Voorwaar een voorbeeld voor velen. Voor haar grote verdiensten voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging is zij benoemd tot ERELID van WVV (zie foto). Elly van harte gefeliciteerd.

Olieballentoernooi
Voorafgaand aan de receptie werd het traditionele Olieballentoernooi gespeeld. Ook dit jaar was er een grote opkomst van WVV-leden en hun introducees en tevens van het complete meisjesteam. Met vijf teams werd er gestart in een feestelijke sporthal. De oliebollen stonden klaar en de WVV-vlag “wapperde” voluit. Er werd per wedstrijd vijftien minuten gespeeld.
Er heerste een geweldige sfeer en er werd met veel enthousiasme en inzet gevolleybald.
De meisjes voelden zich goed thuis tussen de overige WVV-leden en speelden de sterren van de hemel. Na vijf rondes kon de uitslag worden opgemaakt. Het team van Peggy Verwey (zie foto) had de meeste punten verzameld en kon de traditionele taart in ontvangst nemen. Het toernooi werd afgesloten met de traditionele groepsfoto door onze PR-fotograaf Marjanne van der Velde, die ook nu weer een prachtige reportage van deze avond maakte.

Wedstrijden
Verder in de week werd er weer gevolleybald voor de competitie. Het eerste WVV Mixteam speelde tegen Leython 2 in Leiderdorp. Sneeuw en gladheid werden eenvoudig overwonnen, maar nu de wedstrijd nog. In set één nam Leython het initiatief en een 9-4 voorsprong. Bij 19-19 was de stand weer gelijk. Pas daarna lukte het WVV een paar punten voorsprong te nemen. Het was Kirsten Harberink die, na over het net werken van een onmogelijk geachte bal, voor een mogelijke setwinst zorgde, 23-25. In de daarop volgende sets was Leython in het geheel de weg kwijt. De WVV-ers, met voor de eerste maal dit seizoen ook setupster Peggy Verweij in de gelederen, ‘hakten’ er flink op los. Alles scheen als vanouds te lukken. Leython had daar in het geheel geen antwoord op. De sets twee en drie werden met twee vingers in de neus gewonnen met 14-25 en zelfs met 5-25! WVV was niet meer te houden en haalde ook set vier binnen met 13-25. Een grandioze 0-4 overwinning. Klasse!! Het WVV Meisjesteam speelde tegen koploper Novo in Noordwijk. En eindelijk kwam de kwaliteit van dit team boven water. Het speelde goed en bereikte daarmee een prachtig 2-2 gelijkspel.

Programma:
vrijdag 25 januari in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, aanvang 20.30 uur:
WVV Heren tegen Volcano 1 en WVV Mix 2 tegen Leython 3.

Lente-Vreugdtoernooi
Het volgende WVV Volleybaltoernooi, het Lente-Vreugdtoernooi, is op zaterdag 20 april 2013. De inschrijving voor dit toernooi is gestart. Het toernooi staat open voor (mix) recreanten beginners en gevorderden van verenigingen, instellingen en bedrijven.
Info bij Peggy Verwey via jeugdcoordinator@wvv-wassenaar.nl of 070-5112091.
Daar wil jij toch ook bij zijn.

Tags

VolleybalWassenaarWVV
Gerelateerde artikelen
Back To Top