Blauw-Zwart knokt zich naar tweede plaats

3 april 20133 minute read

Wassenaar – In een wedstrijd die meer spannend dan fraai was, heeft Blauw-Zwart zichzelf een goede dienst bewezen door Woubrugge met 2-0 te verslaan. Twee dagen daarvoor wonnen de Blauwen met 8-0 van DVC, waardoor het Paasweekend met 6 punten en een doelsaldo van 10-0 zeer geslaagd mag worden genoemd.

De wedstrijd tegen Woubrugge, op dat moment de nummer 2 van de ranglijst, begon goed voor de UTS Abbink & UTS Van der Geest formatie. Al na 7 minuten was het raak toen Jeroen Verhart (wie anders?) uit een hoekschop de 1-0 binnen kopte.

In die beginfase was Blauw-Zwart de betere ploeg en schiep het zich ook een aantal kansen. Pogingen van Wilmar van der Ham en Tom van den IJssel om doelman Van Halteren met een lobje te verrassen strandden helaas in schoonheid.

Naarmate de wedstrijd vorderde nam Woubrugge het heft in handen. Blauw-Zwart werd meer en meer terug gedrongen, maar echt uitgespeelde mogelijkheden wisten de gasten niet te creëren. Slecht één keer moest keeper Bob Jalhay aan de bak. Na een afstandschot wist hij nog net de bal over de lat te tikken. In de slotminuut van de 1e helft kreeg Sander van Kuijen wegen aanmerkingen op de leiding een gele kaart.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld als daarvoor. Een aandringend Woubrugge, dat wel een veldoverwicht had, maar de verdediging van de Blauwen niet in verlegenheid kon brengen.

Als schouwspel werd het er niet beter op, maar de inzet van beide ploegen vergoedde veel. Er werd voor elke meter keihard gestreden, zonder dat daar ernstige overtredingen bij gemaakt werden. Blauw-Zwart moest zich beperken tot enkele counters, die af en toe voor gevaar zorgden. Uit en zo’n uitval werd het bijna 2-0, maar de harde voorzet vanaf links werd door twee Blauw-Zwarters gemist.

In de 74e minuut blokkeerde Sander een tegenstander op ongeoorloofde wijze en moest dat met zijn 2e gele kaart bekopen. Exit Sander Verkuijen.

Vreemd genoeg herpakte de UTS Abbink & UTS Van der Geest brigade zich met 10 man en kreeg weer meer greep op de wedstrijd. In de 82e minuut bracht Bob Jalhay de bal, die door de straffe rugwind extra snelheid kreeg, bij Rick Hoogenboom die met een bekeken kopbal de uitlopende keeper van Woubrugge verschalkte. Ondanks verwoedde pogingen van twee verdedigers om het onheil te keren verdween de bal tergend langzaam in het doel. De wedstrijd was gespeeld en de bezoekers wisten dat ook.

De achterstand op koploper DoCoS bedraagt nu 10 punten, met de aantekening dat de Blauwen een wedstrijd minder hebben gespeeld. Hoewel DoCoS nog op bezoek moet komen zal een kampioenschap zeer moeilijk worden. Wel heeft Blauw-Zwart voortreffelijk uitzicht op het winnen van een periode, waarmee het seizoen nog een leuk toetje kan krijgen.

Volgende week een vrij weekend, de week daarop het spektakel in Kerkehout.