Skip to content

Blauw-Zwart maakt DoCoS kampioen

29 april 20132 minute read

Wassenaar – Blauw-Zwart had in theorie nog een kleine kans om het kampioenschap binnen te halen. Dan moest in ieder geval gewonnen worden van de Leidse studenten van LSVV ’70 uit Leiden. LSVV ’70 vecht na een goede reeks nog voor een plaats in de nacompetitie. Om met de woorden van Frank de Boer te spreken, aan het einde van de competities zijn het “allemaal finales”.

De mannen van UTS Van der Geest & UTS Abbink begonnen zwaar gehandicapt aan deze uitwedstrijd door het wegvallen van enkele basisspelers. Guy van Vliet, Sander van Kuijen en Daniel Singleton waren niet van de partij.

Tot overmaat van ramp valt na een kwartier spelen aanvoerder Jasper van den Boer uit met een liesblessure en wordt vervangen door Frank van Deursen. Het is dan ook LSVV ’70 dat vaak het initiatief neemt en dit resulteerde in een doelpunt van de Leidse studenten: 1-0. Blauw-Zwart kon weinig tegen over het goede combinatiespel van de studenten zetten. De eerst mogelijkheid is pas na een half uur spelen als Rick Hoogenboom uit een vrije trap van Bas Conradi net naast kopt. De russtand bleef dan ook 1-0, waarbij de supporters uit Wassenaar na de thee op betere tijden hoopten.

Het is weer na een kwartier spelen na rust als onze spits Boy Houtman geblesseerd uitvalt en moet worden vervangen door Sebastiaan Tremouille. Alweer een tegenvaller dus. In de staart van deze wedstrijd zit het venijn. Beide ploegen zetten alles op alles voor een goed resultaat. De eerste die daar in slaagt is weer LSVV ’70. Zij scoren een kwartier voor tijd uit een vrije trap 2-0. De mannen van UTS Van der Geest & UTS Abbink zetten druk en dit resulteerde in een goal van Frank van Deursen uit een voorzet van Rick Hoogenboom. De Blauwen kwamen nog een paar keer gevaarlijk voor de goal van LSVV70, maar de eindstand werd bereikt met 2-1.

Zoals ik in het begin al schreef in was hiermee de kleine kans voor het kampioenschap verspeeld. Toeschouwers vandaag was het complete elftal van het Leidse DoCoS. Zij vierden feest na het laatste eindsignaal, wat zij door deze uitslag de kampioenploeg geworden. Onze felicitaties gaan dan ook naar de spelers van DoCoS en wij wensen hun alvast veel succes in de derde klasse.

Tags

Blauw-ZwartBlauwZwartVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top