Skip to content

Passie voor Wassenaar

12 mei 20132 minute read

Wassenaar – In sommige ‘kringen’ wordt geprobeerd Wat WassenaarWil als een partij met extreme politieke ideeën af te schilderen: we zouden bijvoorbeeld op de PVV lijken en daarbij wordt dan de suggestie gewekt dat je dat beter niet kunt zijn.

Ik wil daar het volgende over kwijt.
We leven in een land met een gezonde democratie. Een democratie waarin ook ruimte is voor extreme denkbeelden. Mensen die zich daartoe aangetrokken voelen hebben dat recht. Zonder die tolerantie wordt een samenleving een benauwde ruimte.
Maar dat betekent nog niet dat mijn partij dergelijke opvattingen zou steunen. Verre van dat. Tegen de roddelaars wil ik zeggen het is wel heel armoedig als je dit soort argumenten nodig hebt om de gunst van de kiezers te verwerven.

WatWassenaarWil is een politieke vereniging die de belangen van onze gemeente en zijn inwoners hoog heeft zitten. Bestuur, fractie en leden hebben ‘Passie voor Wassenaar’. Voor ons zijn de liberale beginselen daarbij een leidraad. Wij zijn voorstander van een democratische werkwijze waar plaats is voor de belangen en denkbeelden van alle inwoners ongeacht hun maatschappelijke achtergrond en positie. Daar is dus geen plaats is voor extremiteiten, niet naar rechts en niet naar links. Bij onze politieke vereniging vind je mensen die hiér wonen, die een sterke betrokkenheid hebben bij Wassenaar en de toekomst van Wassenaar. Die uitdrukkelijk ook oog hebben voor mensen voor wie het moeilijk is zich staande te houden in onze lastige samenleving.

Met 6 van de 21 zetels speelt WatWassenaarWil een belangrijke rol. Maar 6 zetels is nog geen meerderheid en dus worden we soms – ook bij belangrijke kwesties – gedwongen om de wil van de meerderheid in de raad te volgen. Ook dat is democratie. Dus …… op naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar!
Wassenaarders, let uw zaak!.

Henri Hendrickx
Voorzitter WatWassenaarWil,
Dé Partij met Passie voor Wassenaar

Tags

WassenaarWWW
Gerelateerde artikelen
Back To Top