Skip to content

Blauw-Zwart strijdend ten onder tegen Ariston ’80

2 juni 20132 minute read

Wassenaar – Het had de slagroom op de taart moeten worden, die laatste nacompetitie wedstrijd uit tegen Ariston ’80 in Delft. Bij gelijkspel of winst van ons vlaggenschip zou de promotie naar de derde klasse een feit zijn. Prachtig als je op zo’n wijze afscheid had kunnen nemen als hoofdtrainer.

Alles daarvoor was op de thuisbasis, de kantine van Blauw-Zwart, in gereedheid gebracht. Maar de UTS van der Geest & UTS Abbink formatie is waarlijk strijdend ten onder gegaan tegen een tegenstander die zich op een kunstgrasveld wat beter op hun gemak voelde, hetgeen met goed combinatievoetbal zich uitbetaalde. Eindstand 3-1 voor Ariston ’80, dat zich daardoor verzekerde van een volgend seizoen in de derde klasse.

Bedroefd keerden spelers, begeleiding en zeker zo’n 300 Blauw-Zwartsupporters huiswaarts, waarvan een deel, de harde kern, de kantine binnendruppelde. Troostende woorden van onze voorzitter André van Herk, die zoals wij allemaal, moeite had dit verlies te verwerken.
Maar onze mannen hebben gestreden als leeuwen, de tegenstander was nu eenmaal beter. Zoals het bij voetbal betaamd, en dat maakt het eigenlijk ook zo leuk, lag het in eerste instantie natuurlijk aan het kunstgrasveld waar wij geen goede ervaring mee hebben, de dwarse wind op het veld, de scheids en zijn kompanen etc. Maar uiteindelijk won het beste team. Ariston ’80, gefeliciteerd!

Einde van een wederom enerverend seizoen. Het moment brak aan om afscheid te nemen van onze hoofdtrainer die de Blauw-Zwart selectie 3 jaar gediend heeft met passie. Roel den Hartog, reeds eerder bij Blauw-Zwart aan de bak geweest, hielp ons uit de brand aangezien de toenmalig aangestelde trainer er na een paar weken de brui aangaf. Goede raad was duur, Roel nam de taak op zich.

Voorzitter André van Herk nam met zeer gemeende woorden afscheid van Roel en memoreerde een aantal hoogtepunten en wenste Roel veel succes en plezier in zijn verdere leven toe. We zullen Roel best nog vaak terugzien op Blauw-Zwart, maar dan als toeschouwer, heerlijk ontspannen naar de wedstrijden kijken. Ook de begeleiding van ons eerste team werd door onze voorzitter in de bloemetjes gezet. Voor volgend seizoen heeft Blauw-Zwart zich al verzekerd van een nieuwe hoofdtrainer, André van Dam.

Tags

Blauw-ZwartBlauwZwartPromotieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top