Skip to content

Wassenaar Sport voor Tanzania + Voltigevereniging Wassenaarse Manege

6 juni 20132 minute read

Wassenaar – Voltige is een teamsport waarbij meerdere kinderen gymnastische oefeningen doen op hetzelfde paard. Het paard gaat hierbij in stap of galop aan een longe = lange lijn. Op een cirkel.

Het is een erg kleine vereniging met op dit moment 19 zeer enthousiaste en actieve leden,. De voltigeurs springen dan op het paard en laten hun oefeningen zien. Op een wedstrijd worden eerst de verplichte oefeningen getoond. Met deze oefeningen moeten de voltigeurs laten zien dat ze basisvaardigheden zoals de opsprong, vrije zit en staan beheersen. De oefeningen moeten zodanig uitgevoerd worden dat het paard er geen last van heeft. Een goede techniek en conditie is daarbij onontbeerlijk. Daarnaast staat er de vrije kür op het programma. Hierbij laat een team van zes voltigeurs een combinatie van zelf verzonnen oefeningen zien. Zij mogen dan ook met twee personen tegelijk op het paard hun oefeningen laten zien. Deze kür wordt beoordeeld door drie juryleden op moeilijkheidsgraad, originaliteit, vloeiende uitvoering en uitstraling van het team en het paard. Er wordt door de voltigevereniging getraind op woensdagmiddag van 16.00-18.00u op het terrein van manege Santhorst aan de Papeweg 43 tussen Wassenaar en Voorschoten.

Activiteiten van de voltigevereniging voor Wassenaar sport voor Tanzania:
* Alle voltigeurs zijn de afgelopen weken al druk bezig geweest met het verkopen van de loten voor Wassenaar sport voor Tanzania.
* Op zondag 9 juni wordt er door de gezamenlijke Rotaryclubs uit de regio een fietstocht georganiseerd, met als vertrek- en eindpunt Manege Santhorst. In de namiddag wordt daar een voltigedemonstratie gegeven.
* In het weekend van 29/30 juni organiseert de Wassenaarse Manege een tweedaagse voltigewedstrijd aan de Papeweg. Hier komen voltigeurs uit heel Nederland strijden om de prijzen. Het geld wat voorheen uitgegeven werd aan kleine herinneringen voor de voltigeurs wordt dit jaar bestemd voor Wassenaar sport voor Tanzania.
* Op zaterdag 31 augustus, tijdens de 25 uur durende sportmarathon, start de voltige met een zaaltraining in de sporthal om 7.00u ’s ochtends. In de middag zal Elsbeth Rekker, voormalig Nederlands kampioen voltige, een clinic verzorgen. Daarnaast zullen er voltigedemonstraties zijn. Dit alles zal te zien zijn op het kermisterrein naast de velden van Blauw/Zwart.

Tags

ManegeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top