Skip to content

Zondag gaat de eerste editie van ‘De 15 van Wassenaar’ van start!

1 oktober 20133 minute read

Wassenaar – Zondag 6 oktober is het zover: Dan gaat om 14.30 voor de eerste keer “De 15 van Wassenaar” van start. Vanaf het parkeerterrein bij “De Kieviten” starten zo’n 250 hardlopers aan een parcours van 15.000 meter door dorpskern, Landgoederenroute, en villawijken.

Dit nieuwe Wassenaarse sportevenement kan verkeeroverlast veroorzaken. Verleden week publiceerde de Gemeente de route op de informatiepagina. U kunt hem downloaden op de website www.de15vanwassenaar.nl. Van 14.30 tot 14.50 zijn sommige wegen tussen de Dr. Mansveltkade en de Lange Kerkdam tijdelijk volledig afgesloten. Verderop in de route zullen verkeersregelaars het verkeer tijdelijk stilleggen als er lopers moeten oversteken. Op kritieke plaatsen worden automobilisten ook met borden op het evenement geattendeerd. Het bestuur van “De 15 van Wassenaar” realiseert zich dat u wellicht met enig oponthoud geconfronteerd wordt, maar biedt een mooie oplossing: “Stap even uit om de lopers aan te moedigen, dan is uw wachttijd nuttig besteed!” zegt routecommissaris Remi Noordover met een glimlach. Hij wijst er ook op dat de aanwijzingen van de verkeersbegeleiders wettelijk opgevolgd dienen te worden en dankt u voor uw geduld en betrokkenheid.

Uiteraard hopen de lopers op een warm onthaal in Wassenaar. Moedig ze daarom aan langs de route! Laat met trommels, fluiten, gitaren en/of SONO-boxen in de voortuin weten dat u de prestatie waardeert en dat u als Wassenaarder graag een steentje bijdraagt aan dit nieuwe Wassenaarse loopfeest. Zoals gemeld, de route met “langslooptijden” staat op de website van “De 15”.

Het is onvoorstelbaar hoeveel vrijwilligers zich hebben aangemeld om als verkeersbegeleider, start- en finish assistent en verfrissings-hulppost te helpen. Voorzitter Bernard Menken hierover: “Zonder de warme betrokkenheid van de vrijwilligers was “De 15” een onhaalbaar evenement. Toen we besloten “De 15” te gaan organiseren gingen we er redelijk blanco in. We wisten toen nog veel te weinig over verkeersveiligheid, routebegeleiding en calamiteitenplan. De inzet en hulp van Gemeente en Politie hebben ons enorm geholpen in het neerzetten van een goed georganiseerd event. Om onze dankbaarheid te betuigen hebben we als speciale wisselbeker de “Arie Meijvogel Beker” in het leven geroepen, die we aan de best prestende verkeersbegeleider zullen uitreiken.”

Bernard vervolgt: “Het wordt een Wassenaars loopFEEST. Het lijkt ons prachtig als bewoners langs de route de lopers met gejuich en muziek supporten. Al is het met de autoradio op 10, muziek stimuleert!” Bij LTC Oud Wassenaar wordt naast de muziek ook een buitenbarretje neergezet bij het halfway point. Supporters worden van harte uitgenodigd om de lopers op dit cruciale punt een hard onder de riem te steken. De snelste lopers zullen hier iets voor 15.00 langskomen en rond 15.30 passeren de hekkensluiters.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top