Skip to content

Geslaagde eerste De 15 van Wassenaar

7 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Gisteren was de eerste editie van De 15 van Wassenaar. De 15 van Wassenaar is bedacht door enkele Wassenaarse recreatie-lopers. Trainend voor halve en hele marathons bedachten ze dat de prachtige lanen en bossen van Wassenaar zich uitstekend lenen voor een regionaal hardloopevenement. Maar dan wel een waarbij de lopers na de finish hun prestatie kunnen vieren tijdens een mooie afterparty.

De start en finisch vond plaats om 14:30 op de parkeerplaats bij “De Kieviten”. Vanaf hier liepen de hardlopers via het centrum naar de landgoederenroute. En vervolgens via de villawijken en de dorpskern weer terug naar de Dr. Mansveldtkade. Darius Semaska was bij deze eerste editie de snelste loper met een tijd van 00:56:29. Gevolgd door Alain Crottaz in 01:00:22 en Willem van Vliet in 01:01:01. De snelste dame van het veld was Eva Moerman in 01:08:42. Gevolgd door Shannon Eboe-Osuji in 01:09:02 en Lisette van der Kooij Wassenaar in 01:10:41. In totaal deden er zo’n 250 lopers mee aan deze eerste editie u kunt alle uitslagen hier bekijken.

Afterparty
Er waren diverse stands met lekker eten, zodat je de verbrande calorieën kan aanvullen. Ondertussen draait de disco lekker door. Hoofd DJ is the one and only Ernst van Woudenberg, een topper die zélf “De 15” meeloopt en al meer dan 25 jaar op de mooiste Kievitenfeesten de boel in beweging krijgt.

Rond zessen kwamen oud-leden van de Hermes House Band in actie! De Bikini Blues Band speelt een onvervalste set Motown classics, met uiteraard hun Europese nr. 1 hit “I will survive”.

Foto’s
Wij waren ook aanwezig bij dit mooie nieuwe Wassenaarse event. Op onze Facebook pagina vind u een korte reportage gemaakt door onze fotografe Sterre Rooijakkers.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top