Blauw-Zwart overklast pover Warmunda

13 oktober 20133 minute read

Wassenaar – In een zeer eenzijdige wedstrijd heeft Blauw-Zwart de 2e thuisoverwinning behaald. Scoorden de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie in de eerste 5 wedstrijden slechts 4 keer, in deze wedstrijd werd maar liefst 5x het net gevonden. En hadden de Blauwen een echte, koele spits in de voorhoede gehad, dan waren er wellicht dubbele cijfers op het scorebord verschenen.

Om precies 15.00 uur gaf de in uitbundig lila-paars gestoken scheidrechter v.d. Weide het startsignaal. Al snel werd duidelijk dat het een zeer eenzijdige wedstrijd zou worden. De ene na de andere aanval golfde op het doel van Warmunda af en het leek een kwestie van tijd voordat het eerste doelpunt zou vallen. Dat dit pas in de 22e minuut gebeurde was vooral aan de Blauw-Zwartspelers zelf te wijten, want er werden een paar riante mogelijkheden gemist alvorens Ferdy de la Rie na een schitterende pass van Piet Zweegers twee man uitkapte en de bal droog in de verre hoek knalde.

Het bleef eenrichtingsverkeer richting de Warmunda veste, de bezoekers werden absoluut niet gevaarlijk. Blauw-Zwart doelman Niels van Schie hoefde dan ook pas in de 32e minuut zijn eerste daad te verrichten. Het slappe rollertje leverde hem geen problemen op. Een paar minuten voor rust leek de beslissing te vallen, maar gelegenheidsspits Guy van Vliet liet de grote kans die hem geboden werd onbenut. De theetijd ging derhalve in met een toch ietwat teleurstellende 1-0 voorsprong voor de Blauwen.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld: een oppermachtig Blauw-Zwart en een zeer, zeer matig voetballend Warmunda. Het was wederom Guy die dicht bij de 2-0 was, maar zijn harde schot kon door keeper Van der Veld met de voeten gestopt worden. Eindelijk, in de 55e minuut, viel de verdiende 2-0 toch. Het was Daniel Singleton die de bal eenvoudig in het doel wist te tikken. Een paar minuten later mocht Jasper van den Boer vanaf 11 meter aanleggen nadat Piet in het penaltygebied onderuit gehaald werd. In tegenstelling tot vorige week schoot Jasper de strafschop onberispelijk tegen het net en was de wedstrijd definitief gespeeld.

In de 28e minuut kreeg Daniel de rode kaart nadat hij met een gestrekt been op een Warmunda speler in kwam. Dit was voor de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek brigade het sein om er nog een schepje boven op te doen. Het vierde doelpunt was er een van ongekende schoonheid. Piet stuurde de voor Stuart Hooymans ingevallen Maarten van der Flier de diepte in. Maarten sprintte zijn tegenstander er ruimschoots uit, zette hard voor en de meegelopen Guy kopte de bal onfatsoenlijk hard in het doel. Een staande ovatie vanaf de tribunes was het loon voor deze prachtige aanval.

In de slotminuut drukten de Blauwen het overwicht met een 5e doelpunt uit. Guy kon een voorzet van Ferdy binnen tikken en zo de feestvreugde nog iets verhogen. Eindelijk weer een overwinning, al dient gezegd te worden dat de tegenstander erg ondermaats was. Volgende week is Blauw-Zwart vrij. Op 26 oktober staat de uitwedstrijd tegen Haagse Hout op het programma. Geen hoogvlieger, dus misschien tijd voor de eerste uitoverwinning.