De heren 1 van WVV starten uitstekend, die van de Mix 1 wat minder!

18 oktober 20133 minute read

Wassenaar – Vrijdag j.l. het startmoment voor het heren 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging in de competitie 2013-2014, poule A van de Regio Haaglanden. Het was Nesselande die al direct de tegenstander was. Nesselande vorig seizoen nog in de toppoule spelend kon daar altijd flink weerstand bieden.

Het heren 1 van WVV team heeft in de opstelling nogal wat wijzigingen ondergaan. Oudgediende Joris Hornman (de nieuwe aanvoerder), Erik Gijsbers, Hans en Kilian v.d Klei, Joshua Adie en Mathieu Prins hebben versterking gekregen van Philippe Laget, Rik Vos en Robert Kroon. In set één was al snel duidelijk dat WVV in zijn huidige samenstelling nog niet eerder een wedstrijd hadden gespeeld. Onwennigheid troef!! Maar ook een slimme zet om in set één de sterke aanval op de bank te houden was er de oorzaak van dat de WVV mannen nauwelijks iets in te brengen had. Legio misverstanden zorgde er voor dat de verdediging en de aanval nauwelijks uit de verf kwamen. Door enige omzettingen die, aanvoerder Joris doorvoerde, en de komst van de hoofdaanvallers in het team, bracht rust en vertrouwen.De WVV-ers overwonnen zichzelf en Nesselande, setwinst met 22-25. Ook set 3 werd, met een enerverend slot, een prooi voor de WVV-ers, 25-27. Helaas was in set vier de koek een beetje op en wist ook Nesselande inmiddels hoe WVV aan te pakken, 25-17. De wedstrijd eindigden zodoende in een 2-2 gelijkspel. WVV Heren Bravo!!

De Mix 1 van WVV trof in hun eerste wedstrijd van het seizoen VCS uit en in Sassenheim. Een tegenstander van formaat. Doordat de hoofdaanvaller naar het heren 1 is overgestapt heeft ook dit team een verandering ondergaan. Naast de trouwe spelers Elly v. Weerlee, Jeanne Taal, Kirsten Harberink, Ruud Meershoek en Jan Rijskamp hebben Marcel v.d. Velde, Wim Lemckert en onze nieuwe benjamin Nõra Fekete in het team plaats genomen.. WVV begon eveneens onwennig maar had het wonderbaarlijk snel onder de knie. VCS keek snel tegen een 13-8 achterstand aan en voor ze het wisten ging de set met 16-25 naar WVV. VCS kwam in deze fase van de wedstrijd echter pas op stoom. De in het team aanwezige mannen met ‘lengte’ waren wakker geworden en kregen, mede door een uitstekende verdediging, langzaam maar zeker de overhand waardoor de wedstrijd volledig kantelde. VCS kon echter toch pas bij 17-16 WVV van zich afschudden en pakten de winst bij 25-21. Vervolgens ging op identieke wijze ook set 3 met 21-25 voor WVV verloren. In set 4 bokste WVV niet alleen bij voortduring tegen de lengte bij VCS op maar ook tegen zichzelf. WVV liet af en toe nog wel iets van hun capaciteit zien maar het VCS lastig maken zat er niet meer in. Setverlies bij 18-25. Het 1-3 verlies Een heel punt voor WVV zodat toch niet met lege handen richting Wassenaar werd gegaan.

Ook volleyballen bij WVV? Bel secretaris Ger van Weerlee, tel 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl