Blauw-Zwart niet opgewassen tegen UVS

11 november 20133 minute read

Wassenaar – Onze vaste supporters nestelden zich weer op hun vaste vlekje op de tribune, kropen dicht tegen elkaar aan, als ook de “staanders” rond de bekende hoek van het hoofdveld. Het was koud en guur en de wind stond schuin over het veld. Het zou nu toch een keer moeten gebeuren. UVS stond 3 plaatsen boven ons en bij winst van Blauw-Zwart zouden we misschien aansluiting met de subtop kunnen krijgen.

Pupil van de week, Jim Zonneveld (E9), favoriete speler Wesley Sneijder, prikte beheerst de wedstrijdbal langs de keeper van UVS. Dat zou het enige doelpunt van Blauw-Zwart zijn wat de supporters mochten aanschouwen deze middag. Zonder de geblesseerden, waaronder dekselse Stuart, stoorspits Rick, strakke voorzet Maarten en rustback Jos, stak de UTS Van der Geest en UTS Abbink Logistiek formatie strijdlustig van wal. Jeroen Verhart was gelukkig weer terug in de defensie. Zou het weer de wedstrijd van Arnold (Nol) Simonis worden?

Het spel golfde over en weer zonder echte kansen voor beide partijen,al je zag al wel dat UVS wat meer in de mars had. Men vond elkaar beter, terwijl Blauw-Zwart weer gejaagd, ietwat nerveus uit de startblokken schoot, waarbij de eindpass vaak een stille dood vond. Na een kwartier werd de spits van UVS (Vincent de Vrind) op maat bedient, die met een bijna punter de 0-1 aantekende. Blauw-Zwart kwam daarna meer en meer onder druk te staan, maar echte kansen leverde dat voor UVS niet op. Voorin sleurden Ferry de La Rie en Boy Houtman als bezetenen, hopend op een diepe pass die aankwam. De 0-2 volgde al snel via Evert van Rest via een mooie kopbal, onhoudbaar voor Blauw-Zwart keeper Sander Koewé. Vlak voor rust wist UVS, door een fout in de Blauw-Zwart defensie, voor de derde keer te scoren.

Na rust hetzelfde spelbeeld. UVS vond elkaar veel beter terwijl de UTS Van der Geest en UTS Abbink Logistiek formatie te vaak de bal inleverde bij de tegenstander. Jeroen Verhart was inmiddels gewisseld voor Daniel Singleton en wat later moest Sammy Ruygrok plaats maken voor Adriaan Westgeest. De gehele 2e helft was een reprise van de eerste helft. UVS scoorde nog 1 maal met het hoofd. Dat bepaalde de eindstand op 0-4, zeer verdiend.

Zoals Blauw-Zwart aanvoerder Jasper van den Boer na de wedstrijd verklaarde: “Ze waren gewoon beter”. En een trouwe Blauw-Zwart supporter verzuchtte Cruijffiaans: “Ze krijgen 4 kansen en ze maken er 4, dat maakte het verschil”.

Volgende wedstrijd 16 november uit tegen Wassenaar op Kerkehout, zal het dorp leegstromen als in vroeger tijden?