Skip to content

Teams Wassenaarse Volleybal Vereniging in actie

13 november 20134 minute read

Wassenaar – Het Herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelde afgelopen vrijdag thuis tegen Volepo 1. Een geduchte tegenstander die de heren al jaren ontmoeten. Beide teams staan dan iedere keer weer garant voor een pittige partij volleybal. Aan elkaar gewaagd valt de uitslag nooit te voorspellen. Een titanenstrijd maar altijd sportief en gezellig. Zo ook deze keer.

Het is jammer dat de meesten van u niet zijn komen kijken in sporthal De Schulpwei. De tribunes waren op 4 personen na leeg. Eén van de vier aanwezige toeschouwers was Rick Vos. Begin dit seizoen toegetreden als speler tot de gelederen van WVV Heren 1, maar door een te grote inzet tijdens de trainingen geblesseerd. Langzaam maar zeker herstellende komt hij de sfeer proeven van de volleybalstrijd. Dan maar vanaf de tribune…

De andere drie toeschouwers waren drie knappe dames en daarom ook direct duidelijk naar wie zij kwamen kijken. Naar Joshua Adie. Onze engelstalige jonge god die WVV Heren 1 helaas halverwege het seizoen gaat verlaten in verband met vertrek naar het buitenland. We zullen hem missen…èn de dames op de tribune…!

Wat ik al zei: jammer dat u niet bent komen kijken! Dan had u kunnen zien hoe Robert Kroon, ook een vers lid van WVV Heren 1, met het grootste (letterlijk) gemak aanvallen van de tegenstander aan het net pareert , prachtige passes geeft vanuit het achterveld, soepel en onverbiddelijk aanvalt en de tegenstander zwaar onder druk zet met zijn services. Dan had u ook kunnen zien hoe Philippe Laget, die dit jaar zijn come-back maakt bij WVV Heren 1 als rots in de branding zijn vlijmscherpe visie geeft tijdens de time-out dat direct leidde tot een set-overwinning. Ook had u alle andere spelers van WVV Heren 1 kunnen zien schitteren. En dat niet alleen! Nee, ook de spelers van Volepo 1 had u kunnen bewonderen…misschien nog wel een ietsie pietsie meer dan die van WVV. Volepo won namelijk…met 1-3. Dat is het mooie van volleybal…je ziet altijd iemand winnen! Tot ziens, de volgende keer als WVV weer speelt in De Schulpwei, op 13 december 2013 om 20:30 uur. En ik beloof u, er is dan ruimte op de tribunes, want Joshua is dan ondertussen gevlogen!

Het Mix Recreatieteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging zat afgelopen vrijdagavond door de aanwezigheid van een negental teamleden een beetje met een luxe probleem. Aangezien er vanuit gegaan wordt dat alle spelers ongeveer evenveel wedstrijdminuten krijgen wordt er nogal gewisseld. En dat was mede het euvel waardoor tegenstander Leython de gelegenheid kreeg om de winnaarsaspiraties van WVV een halt toe te roepen.

In set één lukte het WVV nog wel om tot 17-17 op gelijke hoogte van Leython te blijven,maar bij 17-20 zat dat er niet meer in. Leython wist de winst te pakken met 19-25. In set 2 werden ze bijkans onder de voet gelopen via 9-11 naar 12-25. Snel vergeten maar. WVV liet in set 3 een heel ander Mixteam zien. Wederom ging de strijd lange tijd gelijk op: 10-10 en 14-14. Pas daarna slaagde WVV er in, o.a. door goed serveren van Wim Lemckert, afstand te nemen, 21-14. Leython kwam nog even angstig terug naar 22-19 maar het lukte Marcel v.d. Velde om de set uit te serveren…25-21. Bravo. In set 4 meende men dat WVV weer haar ‘oude’ niveau terugkreeg….helaas was dat maar voor korte tijd. De aanvalskracht, anders één van de sterke wapens van WVV, haperde flink. Leython liet zich niet meer verrassen en pakte ook de laatste setwinst en wel met 19-25. Het is dan wel een 1-3 verlies, maar een stuk beter dan de prognose van de Nevobo die een 0-4 aangaf.

Programma: 18 november: Heren WVV – Volcano 2. 28 november Merenwijk 1 – WVV Mix
Wellicht is dit verhaal voor u aanleiding om de stoute (volleybal)schoenen uit de kast te halen en ze mee te nemen naar sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1. Daar wordt u van harte verwelkomd en traint u meteen mee met de enthousiaste dames en heren van WVV. Dat kan elke woensdagavond vanaf 20.15 uur. Of kom gewoon eerst eens kijken. Maar kom naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 0790-5111037.

Tags

VolleybalWassenaarWVV
Gerelateerde artikelen
Back To Top