Week 14: Wassenaar 1 promoveert bijna

28 januari 20143 minute read

Wassenaar – Het is net niet gelukt, de promotie van Wassenaar 1. Twee puntjes kwam men tekort om mee te promoveren. Jammer! Het seizoen werd afgesloten met een prima 6-2 overwinning op Onder Ons. Wassenaar 2 verloor met 5-3 van Hillegom, Wassenaar 3 had ook Onder Ons als tegenstander. Ook dit team ging met een 6-2 nederlaag terug naar Den Haag. Wassenaar 4 eindigde met een 5-3 overwinning op Drop Shot en verzekerde zich van een plaats in de middenmoot. Dat deed Wassenaar 5 ook, de laatste wedstrijd werd wel met 5-3 verloren van LUSV.

De wedstrijd B.C. Wassenaar 2 – B.C. Hillegom 6 stond op het programma. Uit hadden we 5-3 verloren, dus we hadden wat goed te maken.
Arnaud Hélière en Guilliaume van Toer begonnen met de herendubbel. De tegenstanders waren een tikkeltje te sterk voor hun en daardoor verloren zij helaas. Sabine Roelandse en Ellen Dompeling speelden de damesdubbel. Dit seizoen hebben zij maar 1 dubbel verloren en zij wilden dit seizoen afsluiten met winst. Dit is ze gelukt. In 2 sets wonnen zij de dubbel.

Guilliaume speelde de HE1. In een spannende wedstrijd moest hij helaas toch de winst geven aan de tegenstander. Ellen was aan de beurt met de DE1. De eerste set was erg spannend en het liep geruime tijd gelijk op. Gelukkig kon Ellen de 1e set omzetten in winst en won zij met 22-20. De 2e set ging iets gemakkelijker en zij won met 21-14. Maarten Konings wilde in de HE2 revanche nemen op zijn tegenstander Jordy. Het was een zeer spannende wedstrijd. De 1e set won Maarten met 22-20. De beide heren waren zo aan elkaar gewaagd dat we niet konden voorspellen hoe de wedstrijd zou verlopen. De 2e set won Jordy met 18-21. De 3e set moest dus de beslissing geven. Er stonden veel supporters aan de kant om Maarten aan te moedigen. Helaas is het Maarten net niet gelukt om te winnen. De 3e set verloor hij met 23-25.
Scarlet van der Kwaak stond klaar voor de DE2. De tegenstandster kon het duidelijk niet winnen van Scarlet. Scarlet won zeer gemakkelijk in 2 sets. Tussenstand 3-3.

De laatste gemengd dubbels werden tegelijk gespeeld. Arnaud en Sabine hadden een sterk koppel tegenover zich en verloren de 1e set. Toch hadden zij voldoende energie en motivatie om de 2e set goed terug te komen en deze wonnen zij. De 3e set konden zij helaas niet in winst omzetten. De andere gemengd dubbel werd gespeeld door Maarten en Scarlet. Hier ging het precies eender. 1e set verloren, 2e set gewonnen. Zou het hun dan lukken om de 3e set ook te winnen? Helaas, ook niet.

Wederom 5-3 verloren van Hillegom, maar er zijn hele mooie wedstrijden gespeeld. Een mooie afsluiting van een mooi competitieseizoen!