Skip to content

Pasta met kappertjes, tomaten, olijven en ansjovis

13 juli 20142 minute read

Wassenaar – Een top-gerecht voor een zomerse avond. Met zelfgemaakte of mooie verse pasta (C1000).

Saus

  1. Plisseer de tomaten en snijd ze in blokjes van 8 mm. Meng de tomaatblokjes met de helft van de olijfolie in een hapjespan of sauteuse met de kappertjes, olijven, ansjovis . Nog niet verwarmen,.
  2. Proef en breng de ‘rauwe’ saus op smaak met zout en 1 heel fijn gesneden peperoncini. Dat maakt de saus wat pittiger en haalt de lichaamstemperatuur omlaag.

Pasta

  1. Kook de verse lintpasta in 2-3 minuten in 2 lt water met 1 lt kippenbouillon.
  2. Verwarm de hapjespan met de saus licht, bijvoorbeeld door de pan boven de stoom van de pastapan te houden. Giet de al dente pasta af in een vergiet en vang wat kookwater op.
  3. Meng de pasta in de pan met saus en voeg wat kookwater toe. Doe dan de rest van de olijfolie erbij.

Presentatie

  1. Doe pasta in een voorverwarmd diep bord, garneer met gesneden salieblaadjes ( of basilicum) en serveer direct.

Ingrediënten voor 8 personen
3 eetl kappertjes klein
6 eetl zwarte olijven zonder pit
4 ansjovisfilets gezouten
4 pomodori tomaten
3 eetl tomatenpassata

2 eetl salie, grof gesneden
Verse pasta om zelf te maken
400 g pastameel of bloem
4 eieren
0,5 eetl water
0,5 eetl olijfolie
snuf zout

Kookwater
1 lt kippenbouillon
2 l water

Receptenregister

Speciaal voor onze lezers geeft Fransesco u toegang tot al zijn heerlijke recepten neem snel een kijkje op www.kookatelierwassenaar.nl vervolgens kunt u alle recepten bekijken met de volgende speciale inlogcode User: Wasko Wachtwoord: 85

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top