Skip to content

Roxanne van Hemert komt net tekort

23 november 20142 minute read

Wassenaar – Tijdens de 2e wedstrijd om de World Cup, verreden in Seoul (Zuid-Korea) eindigde de Wassenaarse Roxanne van Hemert afgelopen zondag als 15e op de 1.000 meter.

De rijdster van Team LottoNL-Jumbo had in rit 5 de Olympisch kampioene 1.000 meter shorttrack Seung-Hi Park geloot. De omstandigheden waren bepaald niet ideaal, toch wist Park een opening neer te zetten van 18.66, op een halve seconde gevolgd door Roxanne van Hemert. De eerste volle ronde legde beide dames af in een rondje 28.8 maar Park had een beter eindschot en sloot de rit winnende af in 1.18.57, waar van Hemert 1.19.32 klokte. Park werd uiteindelijk 10e in het algemeen klassement. Roxanne: “mijn eerste volle ronde behoorde tot de beste 7 van het deelnemersveld, maar ik kwam op het laatste stuk iets tekort. Natuurlijk baal ik, maar ik ga dit omzetten in positieve energie voor de 1.000 meter in Berlijn. Nu eerst naar huis, de jetlag verwerken en hard trainen voor het 2e blok World Cups in Berlijn en Heerenveen”.

Na 2 World Cups bezet Roxanne een 18e plaats in het World Cup klassement op de 1.000 meter, dat echter niet voldoende is om in het weekend van 5-7 december in Berlijn in de A groep te starten. Dit komt onder andere door het instromen van de Amerikaanse damesploeg, die de wedstrijden in Azië aan zich voorbij liet gaan.

Roxanne weet zich in Berlijn verzekerd door een uitgebreide supportsschare, die haar zullen aanmoedigen voor een goede klassering. Van Hemert: “Jammer, dat de regels zo zijn, maar in Berlijn ga ik voor promotie om een week later, voor een ongetwijfeld uitverkocht Heerenveen, in de A divisie aan de start te mogen verschijnen”.

Natuurlijk houden wij u de komende weken op de hoogte van Roxanne ’s prestaties in de World Cup.

Tags

SchaatsenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top