dinsdag 22 januari 2019

S Sport

Karatelessen Snel en Lenig gaan ook in 2016 verder

Wassenaar - In het najaar van 2015 is Sportvereniging Snel en Lenig weer gestart met Karate Do (Shotokan stijl), oftewel de Flying Dragons! Karate is nog steeds erg populair en geschikt voor iedereen, voor jong en oud. Gezien het aantal leden voorziet de sport duidelijk in een behoefte, ook onder onze expats.

Naast het leren van technieken gaat het bij karate ook om respect (leerlingen onderling en naar de leraar), discipline, regels, beheersing, controle (over de technieken) doorzettings- en uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht en snelheid. De lessen bij Snel en Lenig worden gegeven door Antonio Vonk. Hij beoefend al 18 jaar Budosporten, waarvan bijna 14 jaar Shotokan Karate-do. Antonio geeft karatelessen op een traditionele manier. Dit houdt o.a. in dat voor- tijdens- en na de les aandacht is voor de eeuwenoude Japanse etiquette en gewoontes die de oude Grootmeesters en vele karateka's over de hele wereld vandaag de dag nog steeds hanteren. De technieken worden in het Japans benoemd en in het Nederlands en Engels uitgelegd.

De inhoud van de karatelessen bestaat uit drie thema's; basistechnieken (stoten, trappen en verdedigingen), kata (denkbeeldig gevecht met een of meerdere tegenstanders) en het kumite (een oefengevecht/sparren met een partner). Bij het kumite is veel controle, beheersing en concentratie vereist. De leraar ziet er dan ook op toe dat iedere leerling de karate regels, controle, beheersing en concentratie ten alle tijden toepast.

De karate technieken worden op een serieuze en toch leuke wijze aan de leerlingen overgebracht, waar naast de karate technieken ook aandacht wordt besteed aan het opbouwen van conditie, concentratie, wekken van (zelf)vertrouwen en wederzijds respect van en naar elkaar.

Wil jij in een leuke, ontspannen en gemoedelijke sfeer karate leren? Wil jij jezelf leren verdedigen? Wil jij meer zelfvertrouwen krijgen? Kom dan eens gratis 2 proeflessen mee doen, en ervaar zelf wat Karate Do is. Daarvoor is makkelijk zittende kleding trainingspak of iets dergelijks voldoende. Leeftijd vanaf 10 jaar.

De lessen worden op dinsdag van 18:00-19:15 uur gegeven in de gymzaal van Basisschool St. Jan Baptist, Anemonenweg 17 in Wassenaar. Meer informatie op onze website www.snelenlenig.nl of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

English
We also welcome our expats. Karate helps with selfdefence, confidence and motoric. The lessons are given partly in English, because some of the current members are Expats. Come and try karate. Two lessons for free, and bring some easy sport clothing. Age 10 or older. Please mail us if you need extra information, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. or look at our website www.snelenlenig.nl