Wedstrijdverslag SVH 3 – WZK 2

18 januari 20163 minute read

Wassenaar – WZK Heren 2 eindigde het jaar 2015 meedraaiend in de top van de competitie. Hoe zou de winterstop verteerd zijn door de heren? 2016 begon voor WZK heren 2 met een uitwedstrijd in Rotterdam tegen SVH 3, een lastige tegenstander waar WZK vaker tegen speelde, maar nooit won. WZK begon goed, want na een slimmigheidje van Maurice wist hij zelf eindelijk zijn eerste goal van het seizoen te scoren en bracht zo WZK na 90 seconden op 0-1. Daarna drukte WZK helaas niet door. Rémon en Boy moesten dit ook met een persoonlijke fout bekopen. SVH keerde de wedstrijd om en ging met 3-1 rusten.

In de tweede periode veranderde er niet veel aan het speelbeeld. SVH scoorde 4-1 en het duurde tot de laatste minuut van deze periode, voordat WZK wist te scoren. Boy maakte een manmeer af. Zo ging WZK rusten met een 2-4 achterstand.

In de tweede helft rechtte WZK de rust en wist het tij te keren. Rémon scoorde een manmeer en een break en bracht zo beide teams in evenwicht. WZK stoomde door en Stefan zorgde uit een manmeer voor de voorsprong. In de laatste periode ging WZK door. Het liet SVH nog gelijk komen, maar daarna trok Rémon de wedstrijd over de streep. Met 2 identieke goals zorgde hij voor een twee goal marge. Na een overtreding van Michel kreeg SVH nog eenmaal de kans om zich in de wedstrijd terug te vechten: een strafworp. De sterk keepende Peter keek de bal echter op de lat. Een goede minuut voor tijd werd het alsnog 6-7, maar wie anders dan Rémon bracht aan alle onzekerheid een eind. Met zijn vijfde treffer van de wedstrijd zorgde hij voor de eindstand: 6-8.

Na een matige start vocht WZK zich terug in de wedstrijd en met een overwinning blijft het meedoen om de bovenste plaatsen in de competitie.

De D-Jeugd had vorige week een belangrijke wedstrijd voor de boeg tegen de nummer 1, Alkemade. De eerste periode werd er goed en geconcentreerd gespeeld door WZK. Ze gaven een mooi visitekaartje af: wij zijn niet zomaar te verslaan! Nadat de tegenpartij had gescoord door een hard afstandsschot, kwam het antwoord meteen met een doelpunt van Jens. Vervolgens wist WZK de voorsprong te nemen, maar aan het eind kwam de stand toch nog op 2-2 . Na verschillende pogingen lukte het uiteindelijk te scoren: 3-3. Het was duidelijk dat er met WZK niet te spotten viel, Alkemade kon het niet af met hun gewoonlijke spel. Het derde partje scoorden ze vrijwel meteen 4-3. De inspanning was wel heel groot en daardoor kon Alkemade gebruik maken van WZK dat even op adem moest komen: de tegenpartij kwam terug en liep daarna uit naar 7-4, jammer! Het lukte toch nog een keer te scoren aan het einde van dit voorlaatste partje met een hard afstandschot. Zo ging WZK-D met een achterstand van 7-4 het laatste partje in. Hoewel WZK het niet opgaf, kwam Alkemade vol op stoom en wist het ene na het andere doelpunt te scoren. Maar WZK bleef zich zo goed mogelijk weren en aanvallen. Uiteindelijk was de stand 5-11 voor Alkemade, dat WZK bedankte voor de goede tegenstand en mooie wedstrijd! Zo zie je maar weer, een verloren wedstrijd kan voldoening geven en je kunt er samen heel veel van leren!