Teams WVV eensgezind: winst met 3-1

4 februari 20163 minute read

Wassenaar – Afgelopen week speelden de teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging tegen teams van Merenwijk uit Leiden. Het WVV Mix 1 team trof Merenwijk 2 als tegenstander. Beide teams verkeren in de onderste regionen van hun poule. Dus dat zou spannend worden.

In de eerste set maakte Merenwijk veel fouten en mede dankzij een goede servicedruk door WVV werd met 25-09 de set binnengehaald. In de tweede set bracht Merenwijk duidelijk meer tegenstand. Maar de WVV-ers behielden de rust en speelden gedegen met goede aanvallen van Rik en Marcel. Er werd over en weer goed verdedigd en dat leverde lange rally’s op. Uiteindelijk werd de set toch vrij gemakkelijk gewonnen door WVV met 25-16. In de derde set speelde Merenwijk in de sterkste opstelling. WVV kwam er niet goed door met haar aanval. Uiteindelijk werd het in de laatste fase nog spannend. WVV kwam sterk terug tot zelfs 24-24, maar verloor toch met 24-26. Na een andere opstelling bij Merenwijk kregen de WVV Mixers het zeer gemakkelijk en kwamen al rap voor te staan. Dit leverde uiteindelijk een setwinst van 25-17 op. Een gewonnen wedstrijd met 3-1. Het team was er heel blij mee. Met dank aan de goede eerste invalbeurt van Boga. Zij werd de woman of the match!

WVV Mix 2 is ook na 9 wedstrijden nog steeds ongeslagen! Haar grootste concurrent, het Mix 4 team van Merenwijk, had slechts één verlies punt meer dan WVV en was de volgende tegenstander. In set 1 leek het allemaal heel voorspoedig te gaan. Al snel stond een riante voorsprong van 11-4 op het scorebord. Maar er was niet op de felheid van Merenwijk en de terugval bij WVV gerekend. Via 13-11 een 23-25 verlies voor WVV. Gelukkig ging het in de daaropvolgende sets een stuk beter. WVV liet in deze fase haar klasse zien vooral wat de service betreft. Alle WVV-ers serveerden er lustig op los en Merenwijk bleef veelvuldig het antwoord daarop schuldig. Winst met 25-11, 25-18 en 25-10. Na deze 3-1 winst gaat WVV Mix 2 nog steviger aan kop en heeft een gevoelige tik uitgedeeld aan de concurrent.

Uitslag Merenwijk 2 tegen WVV Heren 1-3: 25-23, 14-25, 18-25, 13-25.

Programma: vrijdag 5 februari Timios 2 – WVV Heren.

U mist iets als u als volleyballer/ster niet naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging komt. Doe het daarom nu en kom spelen bij een zeer sportieve en sociale vereniging. Bel voor info secretaris Ruud Meershoek, tel. 070-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens.