Mix 2 van de WVV op weg naar het kampioenschap

19 februari 20162 minute read

Wassenaar – Afgelopen vrijdag speelden twee teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging in sporthal De Schulpwei. Mix 2 trad aan tegen Merenwijk 3. Bij aanvang van deze wedstrijd was Merenwijk 3 nog een concurrent. WVV begon wisselvallig. De ene keer stond het voor en de andere keer achter. Peter van der Geer kwam echter goed uit de verf en scoorde tweemaal prachtig voor WVV. Met hangen en wurgen ging de eerste set met 25-23 naar de WVV-ers. In de tweede set hetzelfde beeld.

Maar nu ging de set met 24-26 naar Merenwijk. 1-1. In set drie kwam WVV met 15-21 achter. Maar dan kreeg WVV opeens weer de geest en liep de achterstand in: 24-24. En met veel geluk werd deze set toch binnengehaald: 26-24. Dan set vier. Je denkt dat de weerstand van Merenwijk is gebroken na dit net niet verhaal. Maar nee hoor Merenwijk bleef goed bij tot 9-9. Maar opeens speelde WVV zoals het hoort te doen. Rustig opbouwend en een goede aanval, waarbij Robert van Adrichem tweemaal scoorde. Met 25-20 haalde WVV Mix 2 deze set en de matchwinst binnen: 3-1. Hiermee staan de Mixers van WVV 2 met grote voorsprong op de eerste plaats. Nog drie punten en dan is het kampioenschap een feit!!

WVV Mix 1 speelde tegen Leython DC 2. Dat het vooraf een lastige dobber zou worden voor Mix 1 was wel duidelijk. Het team was bij lange na niet compleet in de oorspronkelijke samenstelling. Met de twee invallers Boga en Jan Willem ging het team voortvarend van start. De passes liepen goed waardoor de aanval uit de verf kwam. Het werd een gelijk opgaande strijd met helaas aan het eind een verlies van 22-25.
In set twee, drie en vier, na het inbrengen van een tweede lange aanvaller bij de tegenstander, had WVV geen antwoord op de aanvalsacties van Leython. En ook onze aanvallen kwamen niet door de goede blokkering van de tegenstander heen. Het was vechten tegen de bierkaai. De inzet was wel enorm, maar dat mocht niet baten. Met 0-4 verlies moest WVV Mix 1 uiteindelijk genoegen nemen.

Het seizoen is nog niet afgelopen. Dat duurt tot 1 juni. Kom dus lekker volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging en geniet van deze prachtige sport. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel. 070-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.