Strijdvaardig Blauw-Zwart verspeelde de winst in de laatste minuten

11 april 20163 minute read

Wassenaar – De UTS Van der Geest en UTS Abbink Logistiek brigade , wederom gevolgd door een groot aantal Blauw-Zwart supporters, streek neer op het gezellig complex van Haagse Hout voor haar uitwedstrijd. Blauw-Zwart moest winnen om de aansluiting met koploper LSVV’70 niet te verliezen. Als je dan toch in bijna de laatste minuut de gelijkmaker om je oren krijgt is dat zuur.

Het jeugdige Blauw-Zwart team zette vanaf de eerste minuut Haagse Hout onder druk, waardoor een aantal mooie kansen ontstonden. Maar als zo vaak dit seizoen, het geluk ontbrak regelmatig bij de afronding. Stuart Hooijmans, Kim Theil en spits Adrian Koziel namen het team op sleeptouw, ondersteund vooral door Wilmar van der Ham, die terugkeerde van een lange blessure en zijn stofzuigerwerk op het middenveld weer ter hand nam alsof hij niet weg geweest was. De achterhoede, onder leiding van Jeroen Verhart hield goed stand en Mike van Zonneveld leverde weer goed keeperswerk af. De scheidsrechter floot consequent, hoewel die consequentheid tot uiting kwam door het laten doorgaan van het spel terwijl er gefloten had kunnen worden voor een overtreding, waardoor er verder in de wedstrijd toch een aantal gele kaarten getrokken moest worden voor hard spel. Rust 0-0, wat voor het UTS Van der Geest en UTS Abbink Logistiek team natuurlijk niet genoeg is.

In de tweede helft werd de druk nog verder opgevoerd, waardoor de counterploeg Haagse Hout met hun snelle vleugelspelers en gewiekste spits een aantal keren voor de Blauw-Zwart keeper verschenen. De gehoopte apotheose van deze wedstrijd speelde zich uiteindelijk af in de laatste 10 á 15 minuten van de wedstrijd. Adrian Koziel mocht van de linkerhoek van de 16 een vrije trap nemen die hij loeihard tegen de rechterbovenkant van het vijandelijk doel krulde, onbereikbaar voor de keeper. De bal ketste naar beneden op de lijn terug in het veld. Nog geen 10 minuten later een zelfde situatie. Adrian wederom een vrij trap vanuit dezelfde positie. De afdruk van zijn eerdere schot was nog zichtbaar op de lat. Nu schoot hij vlijmscherp en hard raak: 0-1! Een beauty! Met nog zo’n 8 minuten te spelen, denk je “en nu dicht houden daarachter”. Beide coaches gooiden er ook nog een aantal wissels in. Dat geeft dan weer wat onrustig voetbal en Blauw-Zwart trok zich wat meer terug. Haagse Hout perste het uiterste uit hun lijven en dat alles bij elkaar, zorgde er dan voor dat het tegendoelpunt vlak voor tijd viel.
Jammer, want LSVV’70 (koploper), VVSB (tweede) speelden ook gelijk, dus we hadden mooie zaken kunnen doen.

Met nog 4 wedstrijden te gaan, die we moeten winnen als eerder genoemde ploegen punten laten liggen, en dat kan hetgeen gebleken is, moeten we de moed niet verliezen.
Eerst volgende wedstrijd, thuis op 23 april tegen Roodenburg, gaan we er weer tegenaan, met na afloop muziek door Lifetrack Licht & Geluid.