Droevige vertoning in Kerkehout

12 april 20162 minute read

Wassenaar – Na het onnodige verlies tegen Football Factory kon SV Wassenaar afgelopen zaterdag thuis tegen hekkensluiter Wilhelmus de 7de plaats weer terugpakken. Wilhelmus had immers pas één punt gehaald dit seizoen! Een grote overwinning moest mogelijk zijn. Het pakte echter anders uit.

Trainer Herman Kooijenga krijgt het maar niet voor elkaar om twee wedstrijden achter elkaar dezelfde spelers het veld in te sturen. In vergelijking met de wedstrijd van vorige week, ontbraken tegen Wilhelmus Nate Mc Kienzie, Etienne Bastein en Rutger Ruigrok van de Werve. Slechts 4 spelers stonden op dezelfde positie t.o.v. het beginsignaal van vorige week!

De euforie sloeg al gauw toe bij de bezoekers. Binnen 3 minuten kreeg Wilhelmus meer corners mee dan het hele seizoen bij elkaar. Verdedigend wist SV Wassenaar bijna geen duel te winnen. Na 15 minuten kregen de Voorburgers de eerste kans. SV Wassenaar kwam nog goed weg. In de 26ste minuut wist de spits van Wilhelmus de bal te ontfutselen en schoot hij de 0-1 in. Je zou denken dat SV Wassenaar wakker was geschud en dat men orde op zaken zou stellen. Maar het werd nog erger. In de 33ste minuut was het weer raak. 0-2. Ongeloof bij een ieder. Bij Wilhelmus wisten ze niet wat ze meemaakten!

Trainer Kooijenga wisselde niet in de rust. Maar na 20 minuten zeer matig voetbal en nog steeds een 0-2 achterstand, werd good old’’ Kerkehouter Raymond Groenewegen ingebracht. De druk op het Wilhelmus werd meteen groter en 10 minuten voor tijd schoot Raymond de 1-2 in. Helaas werd Raymond niet goed aangespeeld, anders had er nog meer ingezeten. Het bleef 1-2.

De Wilhelmus spelers vierden de eerste overwinning van het seizoen alsof ze kampioen waren geworden. Maar ze verdienden de drie punten ook. SV Wassenaar speelde verschrikkelijk slecht. Volgende week VVSB. Het is te hopen dat het team zich kan herpakken en de sportieve plicht tov LSVV, VVSB, Haagse Hout en Blauw Zwart kan verrichten. Op 30 april speelt het door Alarma 33 gesponsorde SV Wassenaar thuis tegen Blauw Zwart. Een kraker van jewelste. SV Wassenaar maakt er een happening van met na afloop een zanger en aansluitend een groot feest.

Opstelling: Dennis Harteveld; Job van Boohemen, Jeroen van Eijk (81 Djen Ouwehand), Ricardo Over (89 Rutger Ruigrok van de Werve), Nick Allmers; Hassan Rezai, Roy Bentvelzen, Mark Pen; Ted de Feijter (69 Raymond Groenewegen), Mike van Hemert en Glenn Verburg.