Slechte generale voor SV Wassenaar

25 april 20162 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag kon SV Wassenaar dorpsgenoot Blauw Zwart een goede dienst bewijzen door uit bij VVSB te winnen. Maar een week voor de derby tegen Blauw Zwart wisten de Kerkehouters weer niet te winnen.

Het door Alarma 33 gesponsorde SV Wassenaar is al weken op zoek naar een overwinning, maar tegen VVSB lukte het wederom niet. VVSB is een ploeg die geruisloos vanuit de middenmoot naar de tweede plaats is geslopen. Toch wist trainer Herman Kooijenga dat zijn team niet kansloos hoefde te zijn. De opstelling was als volgt: Ian Berk; Job van Boohemen, Ricardo Over, Rutger Ruigrok van de Werve, Nick Allmers; Nico Mavrocordatos, Roy Bentvelzen, Glenn Verburg; Mike van Hemert, Mark Pen, Hassan Rezai.

Binnen 5 minuten stonden de groen-witten achter met 1-0. Daarna ging de wedstrijd gelijk op. SV Wassenaar wist zelfs de wedstrijd wat naar zich toe te trekken. Alle aandacht ging in die tijd uit naar Mark Pen. Eerst werd hij neergelegd in het strafschopgebied. De penalty werd echter door hem gemist. Daarna lobde hij de bal prachtig over de keeper tegen de paal om vervolgens voor de 1-1 te zorgen. In de tweede helft kwamen Jeroen van Eijk en Koen van Schie er nog in. Het spel bleef gelijk opgaan, totdat een kwartier voor tijd de lange -invaller-spits de 2-1 inkopte. En daar bleef het bij.

Toch een bijzondere situatie. Nu de 39-jarige Nate McKienzie al een paar weken met een blessure langs de kant staat, is de gemiddelde leeftijd al behoorlijk gedaald. In het goal stond het 18-jarig keeperstalent Ian Berk. Daarnaast staat de 17-jarige Job van Boheemen al weken in de basis. Nu afgelopen zaterdag ook nog eens de 16-jarige Koen van Schie binnen de lijnen kwam, was de gemiddelde leeftijd nog maar net boven de 20 jaar. De toekomst ziet er dus goed uit voor SV Wassenaar.

As zaterdag in Kerkehout de kraker tegen Blauw Zwart. SV Wassenaar maakt er een feest van. Aandacht voor de oud-spelers van beide teams uit 1952! Rondom de wedstrijd activiteiten en na afloop een zanger voor een gezellige derde helft.

Voor Blauw Zwart is het nog belangrijk om te winnen met het oog op promotie. Voor SV Wassenaar is dit de uitgelezen kans om te laten zien dat SV Wassenaar niet zo slecht is als de stand op de ranglijst insinueert. Iedereen in Kerkehout hoopt op een prachtige, sportieve, wedstrijd.