S.V. Wassenaar onder de indruk van kampioen LSVV70

16 mei 20162 minute read

Wassenaar – De terechte kampioen van de vierde klasse A, het sympathieke Leidse LSVV70, had afgelopen zaterdag geen kind aan het onervaren SV Wassenaar. Na een 3-0 ruststand sloot de studentenclub een sterk seizoen met een 6-2 overwinning af.

Na 10 minuten was de strijd eigenlijk al gestreden. De onder druk gezette Rutger Ruigrok van de Werve speelde de bal terug op zijn keeper, Ian Berk. Deze mistte echter de bal, waardoor de spits de bal in het lege doel kon schieten, 1-0. Rechtsbuiten, Koen van Schie, zette spits Mark Pen nog alleen voor de keeper, maar zijn inzet werd gekeerd door de Leidse doelman. Daarna behaalden de Leidenaars betrekkelijk eenvoudig via een veldgoal en een vrije trap de rust met een 3-0 voorsprong.

In de tweede helft wisten de invallers Etienne Bastein (mooie vrije trap) en Dennis Hartveld nog iets terug te doen, maar LSVV70 prikte er ook nu weer 3 in. In vergelijking met de thuiswedstrijd, waarin LSVV70 best veel moeite had met SV Wassenaar (van 1-1 na een rode kaart naar 1-3 in de laatste 10 minuten), was dit een eenvoudige partij voor de kampioen.

Ondanks deze 6-2 nederlaag kan SV Wassenaar terugkijken op een goed seizoen. De negende plaats doet misschien iets anders vermoeden, maar SV Wassenaar heeft laten zien dat dit jonge team voor ieder team lastig te bespelen is. Volgend seizoen wil SV Wassenaar zo lang mogelijk meespelen om de prijzen. Met een paar ervaren Wassenaarse spelers en wat meer scorend vermogen erbij moet dit haalbaar zijn.

Een ieder met een groen-wit hart dankt sponsor Frans Bosman van Alarma33 voor zijn enorme steun en wenst Herman Kooijenga, Nico Buijs en Mo Sealiti succes met het doorontwikkelen van de selectie.