donderdag 17 januari 2019

E Events

Een vogelexcursie op Santhorst op zondagochtend 29 mei as.

Wassenaar - Op zondag 29 mei as. zal bioloog Wim ter Keurs vanaf 07.00 u. ’s ochtends een vogelexcursie leiden op Santhorst, een landgoedje aan de Papeweg tussen Wassenaar en Voorschoten. Op Santhorst (eigendom van de Stichting Twickel; www.twickel.nl) broeden ca. 45 soorten broedvogels. Daarnaast komen er ook enkele tientallen soorten zoogdieren voor.

Tijdens de excursie zal ook aandacht worden besteed aan de ontstaansgeschiedenis en de cultuurhistorie van Santhorst en aan de flora van het landgoed. De excursie zal een paar uur duren (tot 10.00 u.), maar deelnemers kunnen ook tussentijds afhaken.

De excursie op Santhorst vindt plaats in het kader van een heel excursieprogramma voor 2016, dat wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van IVN regio Leiden (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid), Agrarische Natuurvereniging Santvoorde, AVN (Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor 's Gravenhage en omstreken), Stichting Horst en Weide en Staatsbosbeheer.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor de vogelexcursie op Santhorst door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan krijgen ze bericht of ze kunnen deelnemen aan de excursie of dat de excursie intussen is volgeboekt (er kunnen bij deze excursie maximaal 20 deelnemers mee). Trek warme kleding aan en stevige schoenen en neem een verrekijker mee.