zaterdag 20 oktober 2018

E Events

Zomeravond-strandexcursie op vrijdag 15 juli 2016 om 19.30 uur

Wassenaar - Heeft u wel eens opgelet of u iets ziet bewegen in een strandmeertje ? Als u een slakkenhuisje ziet lopen zit er meestal een heremietkreeftje in. In een slakkenhuis van 1-2 cm is dat meestal een Kleine Heremietkreeft (met witte pootjes). Die zie je soms met duizenden tegelijk op een warme zomerdag. Maar waarom doen ze dat ?

Meer weten over het strand ? Kom naar een van onze strandexcursies ! In de zomer van 2016 organiseren natuurgidsen van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) regio Leiden 4 strandexcursies op het strand bij de Uitwatering in Katwijk, afwisselend ’s ochtends en ‘s avonds.

Op vrijdag 15 juli verzamelen we om even voor 19.30 uur op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods. Om 19.30 vertrekken we en laten ons verrassen door de dingen die we langs de eb- en vloedlijn vinden. We hebben schepnetjes om in de strandmeertjes te zoeken. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat we er vinden.

De volgende excursies vinden plaats op zondag 31 juli (9.30 uur) en zaterdag 13 augustus (19.30 uur).
De excursies zijn gratis en voor alle leeftijden.
TIP 1: kom op de fiets of neem uw pinpasje mee voor de parkeerautomaat.
Tip 2: Trek extra warme kleding aan! Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen.
Contactpersoon: Ellen van der Niet, 06-51852893, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer weten over het strand ? Kom naar een van onze strandexcursies !