donderdag 17 januari 2019

E Events

SGW organiseert haar 2e scootmobieltocht

Wassenaar - Op woensdag 24 augustus a.s. organiseert de Stichting Gehandicapten Wassenaar (SGW) haar tweede scootmobieltocht. Aan dit uitje kunnen maximaal 24 berijders van een scootmobiel deelnemen. Het vertrek is gepland om 13.30 vanaf het parkeerterrein bij SportPlaza/Sterrenbad aan de Generaal Winkelmanlaan. De tocht gaat langs rustige wegen, lanen en straten naar de Amateurtuindersvereniging Eigen Arbeid aan de Zijdeweg 60. De deelnemers zullen daar in het ontmoetingsruimte De Stal worden ontvangen en getrakteerd op een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Daarna zorgen vrijwilligers van de tuinders voor een rondleiding over het schitterende complex van deze vereniging. Na afloop daarvan is er nog even tijd voor een verfrissing (hopelijk op het terras) waarna de groep weer richting Sterrenbad zal vertrekken.

Het bestuur van de SGW hoopt dat er minstens evenveel animo zal zijn dan vorig jaar, toen er 16 deelnemers waren. Voor deze locatie aan de Zijdeweg is gekozen omdat heel veel Wassenaarders onbekend zijn met dit prachtige en fleurige complex gelegen langs de N14 op de grens met Den Haag, achter café-restaurant De Landbouw.

Om het verkeer niet te veel te hinderen, zal het gezelschap niet als één geheel lint op pad gaan. Met een tussenpauze van 2 minuten, vertrekken groepjes van 4 of 5 scootmobielen met één begeleider die voorop fietst. Op enkele plaatsen van de route zal met behulp van een verkeersregelaar een weg worden overgestoken. In de technische begeleiding is voorzien in de vorm van een servicewagen van Welzorg, zodat er geen vrees voor pech of een lege accu behoeft te bestaan. In het begeleidingsteam zitten verder nog enkele verpleegkundigen.

Wassenaarse scootmobielers kunnen zich als deelnemer voor de tocht aanmelden bij SGW bestuurslid Herman de Bruijn, Cornelis de Wittstraat 44, telefoon 06-42834751 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorwaarde is wel dat wordt beschikt over een scootmobiel die minimaal 13 km per uur kan rijden. Na aanmelding zal men een inschrijfformulier ontvangen, waarop een aantal voor de organisatie noodzakelijke gegevens genoteerd moeten worden. Inschrijven kan ook door middel van het downloaden van het formulier op de website www.sgwassenaar.nl.

Omdat er niet meer dan 24 scootmobielers mee kunnen met het uitje, zal de inschrijving worden gesloten zodra dit aantal aanmeldingen binnen is. Het bestuur van de SGW heeft de kosten voor dit uitje vastgesteld op € 5.