Verlies S.V. Wassenaar na zware trainingsweek

8 augustus 20162 minute read

Wassenaar – Maandag, dinsdag en donderdag kreeg de nog magere selectie van SV Wassenaar een stevige training te voorduren van de trainersstaf. Zaterdagochtend kregen de spelers nog een training voor hun kiezen. Aansluitend kregen ze in het clubhuis een lunch aangeboden, om vervolgens de eerste wedstrijd van het seizoen te spelen tegen de Haagse voetbalvereniging Erasmus.

Erasmus was afgereisd met twee teams. SV Wassenaar, dat de eerste trainingsweek maar gebruik kon maken van 12 spelers en 4 keepers, had op de wedstrijddag maar 1 reserve veldspeler en 3 keepers. Dat speelde het team dan ook parten. De eerste helft speeldende Kerkehouters een redelijke partij. Veel spelers hadden nog nooit met elkaar gevoetbald en toch wist het team met een 3-2 voorsprong te gaan rusten. De tweede helft was amper begonnen toen de 11 verse spelers van Erasmus al gelijk wisten te maken. SV Wassenaar kon het niveau van de eerste helft een tijd lang niet meer benaderen en het liep zelfs tegen een achterstand aan. Goed keeperswerk van nieuwkomer Davy Schoorl en de paal wisten te voorkomen dat de schade nog erger werd.

Onder toeziend oog van sponsor Frans Bosman van Alarma 33, wist het team van trainer Herman Kooijenga het toch nog spannend te maken. Er kwamen nog kansen, maar de SV Wassenaar spelers konden niet voorkomen dat Herman Kooijenga met lege handen bleef staan tegen zijn broer, de trainer van Erasmus. Het bleef 3-4. Al met al een goede trainingsweek. Jammer dat er nog zo veel spelers op vakantie waren, maar als de rest aansluit, dan heeft SV Wassenaar dit jaar een redelijk goed team. Of dat genoeg is om mee te draaien om de prijzen moeten we nog afwachten. De komende weken zullen we de ontwikkelingen van dit team op de voet volgen. Wilt u zien hoe het nieuwe team van SV Wassenaar speelt? Kom naar het Alarma 33 Voorbereidingstoernooi.

Donderdag 11 augustus om 19.30 uur: SV Wassenaar – SV Oosterheem en HVV RAS – VV Moerkapellen
Zaterdag 13 augustus om 14.00 uur SV Oosterheem – HVV RAS en VV Moerkapelle – SV Wassenaar.
Zaterdag is er na de wedstrijden een BBQ en live muziek!