VV Moerkapelle wint toernooi in Wassenaar

15 augustus 20162 minute read

Wassenaar – Met een spectaculaire eindsprint pakte VV Moerkapelle afgelopen zaterdag de eerste plaats in het Alarma33 toernooi bij SV Wassenaar. Tegen de thuisclub sloegen de Moerkapellenaren in minuut 93 en 96 toe en won het de wedstrijd met 3-2.

Afgelopen donderdag wonnen zowel VV Moerkapelle als SV Wassenaar hun wedstrijden met respectievelijk 3-1 tegen HVV RAS en 4-3 tegen SV Oosterheem. Daardoor zou de winnaar van SV Wassenaar – VV Moerkapelle de toernooiwinst kunnen pakken. De wedstrijd tussen SV Oosterheem en HVV RAS werd een klinkende overwinning van RAS. Met 4-1 werd de ploeg uit Zoetermeer aan de kant gezet, terwijl SV Oosterheem wel tijdens dit toernooi liet zien dat het een uitstekend voetballend team heeft. Voor RAS werd het tijdens dit toernooi duidelijk dat het team dit jaar mogelijkheden heeft om bovenin mee te gaan draaien. Het team scoort makkelijk, maar als het verdedigend goed georganiseerd speelt, zal iedere tegenstander moeite met ze krijgen.

Op het hoofdveld van SV Wassenaar werd de wedstrijd tussen VV Moerkapelle en SV Wassenaar een ware kraker. In de eerste minuut sloeg SV Wassenaar al toe, 1-0. Toen het ook nog uit een penalty 2-0 werd, zag het er naar uit dat de SV Wassenaar een makkelijke middag kreeg. Maar niets bleek minder waar. VV Moerkapelle zette de Wassenaarders flink onder druk en wist wat terug te doen, 2-1. Uiteindelijk werd de blessuretijd beslissend. Het scorebord gaf al enkele minuten aan dat de 90 minuten voorbij waren. De uitstekend leidende scheidsrechter Van Kommer liet nog 6 minuten doorspelen en Moerkapelle gaf nog steeds niet op. In de 93ste minuut werd het dan toch nog 2-2 en in de 96ste minuut werd het zelfs nog 2-3! En zo pakte VV Moerkapelle de toernooizege.

Een spectaculair eind van een toernooi met goed voetbal. Veel doelpunten maar ook sterk veldspel van alle ploegen. Na afloop was een goed georganiseerde barbecue voor spelers, begeleiding en de sponsors en kregen alle teams een presentie. Daarna zorgde zanger Ricardo Smit nog voor een gezellige afsluiting. Een absoluut succes dit eerste Alarma33 toernooi.