Skip to content

Heerlijk herfstrecept met gestoofde rode ui en gelakte eendenborst

9 september 20162 minute read

Wassenaar – Verras uw tafelgasten met een overheerlijke gestoofde rode ui bij een gelakte eendenborst op krokante polenta.

Vinaigrette-1

  1. Doe de azijn in een steelpan en laat op halfhoog vuur tot 2/3 inkoken.
  2. Neem de pan van het vuur en los al roerend de honing erin op. Roer daarna de olijfolie er door.

Poffen van de rode uien

  1. Dit kan al enkele uren voor het gebruik worden gedaan.
  2. Verwarm de oven op 100°C. Wikkel de eerst ontvelde en daarna in 6 segmenten open gesneden grote rode ui in een stuk braadfolie. Giet er 2 eetlepels vinaigrette-1 in. Bestrooi ze met wat zout en peper en bind ze dicht.
  3. Pof ze 2-2,5 uur in de oven tot ze bijna zacht zijn. Houd warm in de folie, waarin ze ook op een apart diep bordje worden geserveerd.

Salade van sperziebonen

  1. Maak de sjalottenvinaigrette op dezelfde wijze als hierboven beschreven en laat afkoelen.
  2. Blancheer de sperziebonen 5 minuten in een pan met ruim kokend water met zout en 1 steranijs. Schep ze over in ijskoud water, scheur ze in de lengte door de helft, bestrooi ze met grof geraspte Parmezaanse kaas en kruid ze met peper en zout.
  3. Schep de sjalottenvinaigrette-2 erdoor en strooi er wat fijngesneden bieslook over.

Boodschappen

Vinaigrette-1

  • 3 dl balsamico-azijn
  • 2 eetl honing
  • 1 dl olijfolie ev

Uien poffen

  • 8 Rode uien
  • zout en peper

Sjalottenvinaigrette-2

  • 2 sjalotjes
  • 1,5 dl rode-wijnazijn
  • 1,5 dl olijfolie ev
  • zout en peper

Bonen

  • 250 gr Sperziebonen
  • water, zout, peper
  • 1 steranijs
  • bieslook
  • 2 eetl Parmez. kaas

Tags

HerfstKokenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top