SV Wassenaar heeft twee gezichten

25 oktober 20162 minute read

Wassenaar – In het met zon overgoten Oegstgeest speelde SV Wassenaar afgelopen zaterdag in de eerst helft UDO helemaal zoek. Maar in de tweede deel scheelde het niet veel of de drie punten gingen niet mee naar Kerkehout. De wedstrijd begon goed voor SV Wassenaar. Op het matige hoofdveld van UDO speelde het team van Herman Kooijenga en Nico Buijs de bal vanaf minuut één snel rond. Dit resulteerde al na 7 minuten in een doelpunt van Glenn Verburg, 0-1.

Vijf minuten later stond het al weer 1-1. Een naar binnen getrokken buitenspeler van UDO kon vrij inkoppen, 1-1. Na 15 minuten kwam Kassim Bizimana alleen op de UDO-keeper af. Hij wist de keeper echter niet te verschalken. Het regende kansen die niet werden verzilverd. Toen ook volkomen onterecht een doelpunt van SV Wassenaar wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd, leek het toch een lastige middag voor de groen-witten te worden. Maar om een keiharde tackel binnen het strafschopgebied op rechtsbuiten Micolay Volskyi kon scheidsrechter Groot niet heen. De penalty werd ingeschoten door Kassim Bizimana, 1-2. De Kerkehouters gingen daarna door met mooie aanvallen. De mooiste van de middag werd prachtig ingeschoten door Glenn Verburg, 1-3.

Feitelijk ging SV Wassenaar daarna zorgeloos de rust in, maar iedereen was het er over eens dat SV Wassenaar veel te weinig afstand had genomen van de geel-zwarten. Na rust werd het al snel duidelijk. Daar waar SV Wassenaar in de eerste helft het betere van het spel had en UDO verdedigend niet wist waar ze het moesten zoeken, daar waren de rollen ineens omgedraaid. Binnen de kortst mogelijke keren, kreeg UDO weer een kadootje, 2-3. En vanaf dat moment was het billenknijpen voor SV Wassenaar. Met een fantastische redding wist Oleksandr Bachynskyi nog een goed ingeschoten vrije trap te keren. Echte uitgespeelde kansen kwamen er niet, maar voor het zelfde geld verspeelde SV Wassenaar toch nog punten. Het bleef 2-3,

Minpuntje van de middag was het optreden van scheidsrechter Groot. Hele grove overtredingen op spelers van SV Wassenaar werden niet bestraft, maar spelers die daar iets over zeiden werden direct op geel getrakteerd. Het door Roadflow/Alarma33 gesponsorde SV Wassenaar krijgt volgende week de lastige thuiswedstrijd tegen VVSB.