Skip to content

Wát een topdag, deze eerste Meet-n-Move sportdag op HGC!

25 oktober 20162 minute read

Wassenaar – Na een korte briefing met koffie en verse croissants, kwamen rond half tien de 125 deelnemertjes binnen: HGC-jeugd, hun vriendjes en vriendinnetjes, kinderen van HGC-leden, statushouders uit Wassenaar en omgeving en kinderen van het AZC in Katwijk. Ook de kids aten een croissant, kregen hun sportshirts en bidons uitgereikt en maakten kennis met hun groepjes: de hockeyballen, de skippyballen, de tennisballen, de basketballen etc. Op het sein “alle ballen verzamelen” startte de dag buiten op het ABN-AMRO veld. Niemand minder dan Jorrit Croon, Valentin Verga, Tristan Algera, Joaquin Menini, Kenny Bain, Lucas Martinez, Vincenz Ruiz, Bernice van Aken, Colette Jansen, Esmée Kras en Anna van den Putten openden de dag met spectaculaire schoten op doelman Sam van der Ven. Daarna konden de kinderen zelf aan de slag.

Op een spelcircuit werden de hele dag de leukste spellen gespeeld met hun groepjes. Skippybalrugby, hockey, voetbal, een parcours door een doolhof, trefbal en ook wat oud-Hollandse spellen. Tussendoor voldoende breaks met koek, limo, chips en een multiculti lunch. Een Syrische ouder bracht voor iedereen Arabisch brood mee. Er was houmous en tzaziki maar ook gewoon Hollandse pindakaas.

Tegen half vier werd onder aanmoediging van de eerste ouders met alle kinderen het grote chaosspel gespeeld. En een sportdag zou geen sportdag zijn zonder medaille. Hoe gaaf om die uitgereikt te krijgen door Oranje spelers Jorrit en Valentin.

Rode wangen, zweterige koppies en vooral heel veel lachende gezichten! Dit was een geslaagde pilot en vraagt om herhaling!

Ook een Meet-n-Move dag op je club? Kijk op www.dutchintegrationgroup.nl

Tags

HGCMeet-n-MoveWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top