Derde overwinning op rij voor S.V. Wassenaar

30 oktober 20162 minute read

Wassenaar – Na een slechte seizoenstart heeft SV Wassenaar de weg omhoog gevonden. Met 3-1 werd VVSB terug naar Noordwijkerhout gestuurd. Het team van Herman Kooijnga en Nico Buijs begon sterk aan de wedstrijd. Hoog tempo, verzorgd voetbal. Binnen 5 minuten stond het dan ook 1-0 voor de Kerkehouters. Een snelle aanval werd goed ingeschoten door Micolay Volskyi. Maar ook daarna gingen de groenwitten goed door. Aanval op aanval en diverse scoringskansen. Helaas werden de kansen niet benut, waarna het team na een half uur weg zakte. Het tempo ging omlaag en de bal werd niet meer zuiver rondgespeeld. Het aantal foutieve passes nam toe en VVSB werd in een zetel geholpen. Een persoonlijke fout zorgde voor de 1-1, maar eigenlijk was het een collectief falen. In die fase rook VVSB zelfs aan een voorsprong.

In de rust greep het Wassenaarse trainersduo in. Aanvoerder Ahmed Zambib werd in de rust gewisseld voor Raymond Groenewegen. De inzet ging weer omhoog en er ontstond weer minder ruimte voor het middenveld en de voorhoede van VVSB. Via een snelle counter snelde Micolay Volskyi langs zijn tegenstander en hij schoof de bal in de lange hoek. 2-1.
Het spel werd wat grimmiger en de scheidsrechter deelde de nodige kaarten uit. Feitelijk kwam SV Wassenaar niet meer in de problemen. Bij een volgende counter werd Glenn Verburg in het strafschopgebied neergelegd. Kassim Bizimana velde vervolgens het definitieve vonnis over VVSB. 3-1.

Kansen kreeg VVSB niet meer en voor de derde keer op rij gingen de drie punten naar de Kerkehouters. Inmiddels staat het door Roadflow en Alarma33 gesponsorde SV Wassenaar in het linker rijtje. Komende zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen Leiden op het programma. SV Wassenaar leidt op dit moment een grote groep met flinke achterstand op de vijf bovenste. Een overwinning is noodzakelijk om het gat niet nog groter te laten worden.

Opstelling: Oleksandr Bachinskyi; Mitchel Noort (Jeroen van Eijk 75), Ahmed Zambib (Raymond Groenewegen 45), Rutger Ruigrok van de Werve (Ricardo Over 80), Nick Allmers; Ritchie Vermeulen,, Roy Bentvelzen, Hassan Rezai; Micolay Volskyi, Kassim Bizimana en Glenn Verburg.