dinsdag 23 oktober 2018

E Events

Bibliotheek Voorschoten zoekt jong schrijf- en tekentalent voor de Verhalenwedstrijd “Het Familieboek”

Wassenaar - De bibliotheek van Voorschoten organiseert dit jaar wederom de verhalenwedstrijd voor kinderen van de basisschool uit de groepen 5 tot en met 8. De winnende verhalen zullen als bundel gepubliceerd worden. Jonge talenten kunnen hun inzending, die moet vallen binnen het thema “het familieboek” tot 9 december insturen. Meer informatie is te vinden op de website www.verhalenwedstrijdvoorschoten.nl

Het thema van dit jaar is “het familieboek”. Kinderen wordt gevraagd om een verhaal te schrijven van maximaal 1000 woorden. Voor diegenen die meer visueel ingesteld zijn, is het mogelijk om in plaats van een verhaal een tekening in te sturen. Een vakkundige jury zal vervolgens de inzendingen beoordelen.

De 30 beste verhalen worden gebundeld en in boekvorm gepubliceerd. De beste tekening zal op de kaft komen te staan. Het boek zal te koop zijn tijdens de prijsuitreiking op 17 februari waar de winnaars tevens een prijs uitgereikt zullen krijgen. Alle deelnemers ontvangen een kleine blijk van waardering.

De verhalenwedstrijd wordt gesponsord door Stichting Katapult, de Rotary Voorschoten, Sportfondsen Voorschoten, Groot Voorschoten, Boekhandel De Kler, bloemsierkunst Mille Fleurs, Albert Heijn, bibliotheek Voorschoten en Stichting Noenki.