WVV Mix 2 blijft succes boeken

15 december 20162 minute read

Wassenaar – Het Mix 2 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging en de tegenstander van afgelopen vrijdag, het Leiderdorpse Leython strijden gezamenlijk om de koppositie op de ranglijst. Aanvankelijk zag het er voor Wassenaarse volleyballers slecht uit en leek het er sterk op dat zij in die strijd achterop zouden raken. Leython ging furieus van start en voordat de WVV-ers het doorhadden stonden zij met 3-10 achter. WVV onwennig in hun veranderde team opstelling wisten niet goed raad met het spel van Leython. Ze wisten nog wel tot 16-20 terug te komen maar dat was duidelijk onvoldoende, 19-25 setverlies.

Maar dan set 2 en set 3. Woww, wat een gedaantewisseling. De WVV-ers waren geen schim meer van het team uit set één. Ze ging slimmer spelen en maakten punt na punt. De service liep als een trein en ook aanvaller Wim Lemckert liet met rake smashen zien waartoe WVV in staat is. Leython tracht in time outs nog het tij te keren maar er was geen houden aan. De WVV-ers denderden door en met, in vergelijk met set één, ongekende cijfers winnen zij set 2 en set 3 met respectievelijk 25-11 en 25-9.

In set vier ging het plots toch weer anders. Leython was in deze fase duidelijk beter en WVV liet hier en daar wat steken vallen met als resultaat 18-25. Jammer voor WVV, ze hadden zeker na de 2 voorgaande sets kansen op de winst. Nu werd het dus een 2-2 gelijkspel. Al met al hebben de WVV-ers, ook na deze wedstrijd, nog de beste papieren want van alle teams in de poule hebben zij, tot nu toe, de minste sets verloren.

Bij de Mix 1 wil het nog maar niet lukken. Ze doen hun uiterste best daar niet van en ook in de wedstrijd tegen VCS waren de WVV-ers aanvankelijk hoopvol gestemd. Set één ging namelijk ongelukkiger wijs nipt met 27-29 verloren. Echter daarna was de koek bij WVV wel op: 13-25, 9-25 en 14-25.

Vrijdag a.s. 16 december om 20:30 uur staat op het programma: WVV H1-Merenwijk H2 en WVV Mix 2 -Gemini Mix 2. In sporthal De Schulpwei zijn beide wedstrijden gratis te volgen.

Ook volleyballen? Kom kijken op de training in sporthal De Schulpwei. Je kunt ook direct meedoen met die training op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. Je mag vier keer geheel vrijblijvend meetrainen. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel. 070-5119196 of www.wvv-wassenaar.nl.