Ongedwongen ‘Olieballen’ toernooi en stevige winst Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging

20 januari 20173 minute read

Wassenaar – Traditioneel houdt WVV zo in het begin van het nieuwe jaar haar ‘Olieballen’toernooi. Van oudsher is dat, door dat mede introducés meespelen, altijd een ongedwongen en gezellige gebeuren. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren bleek het gelegenheidsteam A bestaande uit leden en introducés de meeste punten verzameld te hebben en zij gingen ervandoor met de ‘eeuwige roem’. De verliezers bleven beteuterd achter. Vervolgens sprak voorzitter Wim Lemckert de WVV-ers toe in een kort Nieuwjaarspraatje. Gebruikelijk passeerden daarin de hoogte- en dieptepunten de revue. Met als sportief hoogtepunt het kampioenschap van het Heren1 en het Mix2 team. Gedenkwaardig was eveneens de komst van 9 nieuwe leden in de laatste paar maanden.

Vanzelfsprekend moest de dagen daarna ook competitiewedstrijden afgewerkt worden. Het was de Mix 2 dat in het nieuwe jaar de spits afbeet en hoe. In Roelofarendsveen werd Inupgo met ruime cijfers verslagen. De eerste set kwamen de WVV al snel op een ongekende 2-11 voorsprong. Uiteindelijk kwam Inupgo nog terug maar de setwinst was met 17-25 voor WVV. In set 2 en 3 speelde WVV ‘griezelig’ goed. Inupgo kwam er nauwelijks aan te pas, 12-25 en 15-25. In deze fase van de wedstrijd was de opslag en aanval van WVV beduidend beter dan van hun tegenstander. Onachtzaamheid bij de WVV-ers bracht dat Inupgo in set 4 een 10-6 voorsprong wist te nemen. Het was aanvoerder -Jan Rijskamp- zelf die met een puike service beurt en zijn teamgenoten de stand omzette in een 10-14 voorsprong. WVV bouwde die nog verder uit tot 16-25. Derhalve een prachtige 0-4 winst. De Mix 1 nam het op tegen Gemini mix 1 uit Voorschoten. Binnen de gelederen van Gemini maakten de mannen, een kop groter dan die bij WVV, de dienst uit. Blokkerend en aanvallend waren zij heer en meester. Wat WVV er ook tegen inbracht ze kwamen er niet door. Even in set 2 was er een voorsprong en wisten ze het op inzet tot 16-16 gelijk te houden. Uiteindelijk was het toch Gemini die aan het langste eind trok. Setstanden 19-25, 19-25, 12-25 en 19-25.

Woensdag 18 januari neemt het WVV Mix 1 team het op tegen Utopia/Zoeterwoude mix1. Helaas voor de WVV-ers wederom een zware dobber.

Ook volleyballen? Kom kijken op de training in sporthal De Schulpwei. Je kunt ook direct meedoen met die training op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. Je mag vier keer geheel vrijblijvend meetrainen. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel. 070-5119196 of www.wvv-wassenaar.nl.