Skip to content

WZK DG WINT !!!!!!

30 januari 20172 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag kwam WZK DG in actie tegen de nummer laatst Aquadraat in Leiderdorp. De WZK spelers zijn eerstejaars in de D-leeftijd (onder de 13 jaar). En zij hebben de pech in een poule ingedeeld te zijn met tegenstanders die bijna allemaal tweedejaars zijn. En dat levert nogal eens ongelijkwaardige wedstrijden op. Toch zijn de spelers nog steeds super enthousiast. Ze trainen fanatiek tweemaal in de week, en zijn ook altijd aanwezig bij de wedstrijden. Ondanks enkele grote nederlagen. Maar de laatste weken is er vooruitgang zichtbaar aan het worden. Ze hebben nu een serie met wat minder sterke tegenstanders zodat ze beter hun spelritme kunnen vinden.

En dan nu tegen de laatste in de poule. De thuiswedstrijd was net aan gewonnen en de kinderen en coach waren er op gebrand om een goede wedstrijd te spelen en met een overwinning naar huis te gaan. WZK begon meteen sterk aan de wedstrijd. De bal werd goed veroverd, en de voorsprong was snel via Sanne een feit. Toch kreeg ook de tegenstander kansen. Ondanks pogingen om goed de tegenstander te verdedigen kwamen ze alleen voor de keeper en maakten ze gelijk. Maar WZK was sterker. Ze kwamen vaak door, maar afmaken was moeilijk. Maar in het eindsignaal van de 1e periode scoorde Bram gelukkig de 1-2. En de 2e periode begon zeer sterk. De bal werd als eerste gehaald en Sanne maakte meteen de 1-3. De tegenstander sputterde nog wat tegen, maar WZK was de bovenliggende partij. In de derde periode gaf WZK gas. Danny en Bram scoorden mooie doelpunten. De tegenstander kreeg geen kansen meer. En zo ook in de 4e periode. Bram, Danny en Sanne scoorden nog. Maar ook de andere spelers Sophia, Leonor, Eleni, Marit, Laura, Vasco, Merlijn en Angela waren toppers deze wedstrijd. Want het spelletje speel je met zijn allen! De ontlading was dan ook groot na de 3-9 overwinning. En het is verdiend! En na de wedstrijd waren de kids nog blijer na het ijsje die ze kregen van hun coach!

Wil je ook eens weten wat waterpolo is? Kom eens langs op vrijdag bij de training om 18.45 uur. Je mag het altijd een keer komen proberen. Of kom op zaterdag kijken bij de thuiswedstrijden. De Deetjes spelen komende zaterdag om 18.15 uur thuis!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top