SV Wassenaar vecht zich terug

7 februari 20172 minute read

Wassenaar – KSD Marine dacht afgelopen zaterdag dat de drie punten al in de pocket zaten, maar kwam bedrogen uit. SV Wassenaar wist een 0-3 achterstand in de tweede helft om te buigen naar een 3-3 eindstand.

In de uitwedstrijd was het verschil tussen KSD Marine en SV Wassenaar enorm groot. Bij KSD Marine had de toenmalige trainer Chris Hoogeweij de zaakjes goed voor elkaar. Een fysiek sterk team, dat ook nog eens goed voetbal op de mat kon leggen. Herman Kooijenga van SV Wassenaar daar en tegen moest door de vele spelerswisselingen weer zoeken naar een nieuw samenstelling. Toen werd SV Wassenaar nog makkelijk door KSD Marine aan de kant gezet.

Afgelopen zaterdag leek het op een herhaling van zetten. Hoewel de neutrale toeschouwer zag dat SV Wassenaar en KSD Marine aan elkaar waren gewaagd, nam KSD Marine makkelijk afstand van de Kerkehouters. SV Wassenaar creëerde veel kansen, maar verzilverden die niet. KSD Marine deed dat veel beter. Dat lag niet aan het teruggekeerde Wassenaarse keepertalent Ian Berk. Toch stond het 0-2 bij de rust.

Herman Kooijenga en Nico Buys hadden vast een andere voorstelling van de tweede helft dan de 0-3 die er op het scorebord kwam te staan.

Maar de spelers van het door Roadflow en Alarma33 gesponsorde SV Wassenaar stroopten daarna de mouwen op. Met veel passie en ook fysiek werd KSD Marine met zijn eigen kwaliteiten aangepakt. Eerst was het een van richting veranderde vrije trap van Achmed Zambib die in het goal van de Hagenezen plofte. Daarna wist Glenn Verburg de spanning terug te brengen tot 2-3. Vijf minuten voor tijd was het weer Glenn Verburg die de verdiende gelijkmaker produceerde. 3-3.

Een verdiend punt voor SV Wassenaar. Volgende week moeten de Kerkehouters naar Woubrugge dat dit weekend ook 3-3 speelde.

Opstelling SV Wassenaar: Ian Berk – Joshua Hogervorst, Achmed Zambib, Richardo Over, Rutger Ruigrok van de Werve – Ritchie Vermeulen, Roy Bentvelzen, Hassan Rezai en José Lucas – Micolay Volskyi en Glenn Verburg.