zaterdag 20 oktober 2018

E Events

Strandexcursie op zaterdag 25 februari 2017 om 10.00 uur

Wassenaar - Door de storm in januari en de kou van de laatste weken zijn er veel leuke strandvondsten gedaan. De laatste weken zien we ook steeds meer kwallen. De eerste (kobalt-) blauwe haarkwal is al gesignaleerd. En we vinden al weken Amerikaanse ribkwallen, een nieuwkomer die we de laatste 10 jaar steeds vaker aantreffen op het strand. Familie van het zeedruifje, maar groter, met 2 brede lobben eromheen. Op het strand aangespoeld ziet hij er een beetje uit als een tulpje (zie foto).

Meer weten over het strand ? Kom naar een van onze strandexcursies ! Deze winter geven de natuurgidsen van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) regio Leiden strandexcursies in Katwijk op zaterdag 25 februari 2017 (10.00 uur) en zaterdag 18 maart 2017 (13.30 uur). Op zaterdag 25 februari verzamelen we om even voor 10.00 uur op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods. Om 10.00 vertrekken we en laten ons verrassen door de dingen die we langs de eb- en vloedlijn vinden. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat we er vinden.

De excursie is gratis en voor alle leeftijden.
TIP 1: kom op de fiets of neem uw pinpasje mee voor de parkeerautomaat.
Tip 2: Trek extra warme kleding aan! Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen.
Contactpersoon: Ellen van der Niet, 06-51852893, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.