zondag 27 mei 2018

E Events

Lisanne de Rooij uit Wassenaar racet mee met Nuon Solar Team

Wassenaar - Op dinsdag 21 maart gaat het Nuon Solar Team van start met de bouw van hun nieuwste zonneauto: Nuna9. Onder hen is ook de Wassenaarse Lisanne de Rooij. In het Zwolse Polymer Science Park bouwen de studenten van de TU Delft de komende maanden aan de zonneraceauto. Daarmee hopen Lisanne en haar teamgenoten in oktober opnieuw de wereldtitel in de wacht te slepen. Om dat voor elkaar te krijgen schakelt het team opvallende hulptroepen in.

Hulptroepen
Het Nuon Solar Team bestaat uit zestien leden. Daarnaast krijgt het team veel hulp van partners en oud-teamleden. Dat komt goed uit, want de concurrentie is de afgelopen jaren veel sterker geworden. Dit jaar roept het team dan ook héél Nederland op om hen te helpen de concurrentie voor te blijven, en de titel weer naar Nederland te brengen.

Zo vraagt het team alle basisschoolkinderen van Nederland om hen te inspireren voor het uiteindelijke ontwerp van de bestickering van Nuna. De ontwerpwedstrijd wordt op 21 maart afgetrapt door Zwolse basisschoolleerlingen, die in de loods aanwezig zijn om hun ontwerp te maken. De burgemeester van Zwolle helpt het team daarnaast op weg door de eerste koolstofvezel te knippen. Omdat het team echt alle hulp kan gebruiken, mogen ook de aanwezige journalisten de handen uit de mouwen steken...

Wereldtitel
Het Nuon Solar Team verdedigt half oktober de wereldtitel zonneracen tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. De Delftse studenten wonnen tot nu toe zes keer, waaronder de laatste editie van de race in 2015. Het parcours van ruim 3.000 kilometer loopt dwars door Australië, van Darwin naar Adelaide.