Blauw-Zwart ontsnapt op Barceloneske wijze

3 april 20173 minute read

Wassenaar – 1 april is per definitie de Dag van de Grapjas. En de grap die de Lagerberg Verhuisgroep formatie zijn supporters voorschotelde deed velen het hart in de keel bonzen. Na 50 minuten voetbal koesterde tegenstander Woubrugge een 1-4 voorspong en leken de promotiekansen van de Blauwen totaal uit zicht. Maar in de 40 krankzinnige minuten die daar op volgden verdween de door Van der Meer Administratiekantoor gesponsorde bal 4 keer achter Woubrugge-doelman Siebert en stond er een 5-4 eindstand op het scorebord.

De wedstrijd begon desastreus voor Blauw-Zwart. Al na 30 seconden lag de bal in het doel van invallerkeeper Mike Schrader toen Woubrugge-aanvoerder Chris Verhoef met lange stappen vanuit de achterhoede naar voren rende om daarna een vrije trap ongehinderd in het doel te koppen. Hoewel de Blauwen even schrokken leek er nog niets aan de hand. Er was immers nog een hele wedstrijd te gaan om deze schade te repareren. Penibeler werd het toen in de 10e minuut de 0-2 door Thom Buntsma werd binnen gekopt. Ook dit keer zag de blauwzwarte defensie er niet goed uit. En de paniek was volledig toen de gasten in de 20e minuut via een leep stiftballetje op 0-3 kwamen.
Nadat doelman Schrader met een prima redding de 0-4 had voorkomen herpakten de Blauwen zich enigszins. En dat had succes, want na een mooie voorzet van Raymond Vossen kon Adrian Koziel de stand een wat dragelijker aanzien geven: 1-3.
Onder de bezielden leiding van de motoren Danny Munier en Raymond Vosse drong Blauw-Zwart de bezoekers ver terug op eigen helft. Het was daarom een grote tegenslag dat Danny vlak voor rust met een blessure moest uitvallen. Hij werd vervangen door Bas Conradi, die de rol van Danny moeiteloos en met dezelfde inzet overnam.

De 2e helft begon op bijna identieke wijze als het eerste bedrijf. Al heel snel vergrootte Woubrugge de voorsprong door de bal na een knappe redding van Mike in de rebound toch in het doel te werken: 1-4 en het verhaal leek over en uit.
Maar nu bleek wat een veerkracht het team van Jos van der Helm kan opbrengen. In plaats van het hoofd in de schoot te leggen werden de mouwen nog eens extra opgestroopt en kregen de toeschouwers een waar spektakel opgediend.
Luttele minuten na de 1-4 soleerde Kim Theil door de vijandelijke verdediging en wist koelbloeding het 2e blauwzwarte doelpunt te maken. Er kwam een sprankje hoop terug en dat werd een sprank toen een halve minuut later Adrian uit een voorzet van Iliass Assabban de 3-4 binnen werkte.
Het werd nu alles of niets voor de thuisploeg. Na ruim een kwartier in de tweede helft kwam de Lagerberg Verhuisgroep brigade op gelijke hoogte toen Adrian na een klutsbal de gelijkmaker binnen kopte. Blauw-Zwart ging nu stormachtig voor alles in een poging het niets aan Woubrugge te laten. En dat lukte, want het was de razendsnelle Iliass die de Blauwen voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong zette. De grensrechter van Woubrugge probeerde met een vlagsignaal scheidsrechtert Smedinga nog op andere gedachten te brengen, maar zijn smeekbede vond (terecht) geen gehoor bij de leidsman.
Woubrugge was knock-out gevoetbald en toen 10 minuten voor tijd de de elf tot tien werden gereduceerd na een 2e gele kaart voor Dave de Wit was het pleit definitief in het voordeel van Blauw-Zwart beslecht.

Met recht een overwinning die voor de poort van de hel werd weg gesleept. Volgende week speelt Blauw-Zwart uit tegen Roodenburg. Om in het spoor van koploper Van Nispen te blijven zullen daar 3 punten gehaald moeten worden.