dinsdag 22 januari 2019

E Events

Jozefschool loopt voor Run for Rio

Wassenaar - Een aantal kinderen van de Jozefschool schrijft brieven met kinderen van de Dinka School in Arusha in Tanzania. Ze vertellen elkaar over hun leven, hun hobby’s, het gezin waarin zij leven, waar zij wonen en nog veel meer. De kinderen komen er langzaam achter dat zij in heel verschillende werelden leven. De westerse rijkdom bestaat vaak uit het bezitten van veel materialen, het hebben van een baan, goede gezondheidszorg, veiligheid en je kunt iedere dag naar school. Hoe anders is dat in een land als Tanzania. Geen luxe materialen, geen baan, geen school en vaak ook geen eten. Wel bezitten vele mensen daar nog mooie waardes zoals delen met elkaar, gastvrijheid, de ander iets gunnen, vertrouwen hebben en veel liefde delen. We kunnen dus genoeg leren van elkaar.

Sponsorloop voor Dinka School
De Jozefschool had in februari en maart een project “goede doelen”. De bijna 250 kinderen van de Jozefschool hebben enorm hun best gedaan sponsors te zoeken voor hun goede doel. Op 17 maart was er een sponsorloop met rondjes rennen rond de school. Iedere ronde was 270 meter en alle kinderen renden minimaal 10 rondjes, sommigen zelfs meer dan 20 rondjes. Wat was dat een feest! Run for Rio zorgde voor gezellige muziek, een stempelpost en onderweg kregen de kinderen een bekertje met water. Daar werd heerlijk van gedronken, maar sommige kinderen gooiden het water over hun hoofd om af te koelen. Aan het einde was er een suikerspin, verzorgd door Vera van Leeuwen van de Oranjevereniging.

Wat doe je met geld
Begin april is al het binnengekomen geld geteld. De actie voor de goede doelen bij de Jozefschool heeft ruim 6000 euro opgeleverd. En 2500 euro daarvan gaat naar Run for Rio. De Stichting Run for Rio wil voor de Dinka School geld verzamelen voor de bouw van een bibliotheek, een studieruimte, een ruimte voor de leraren en een bescheiden entree met frisse toiletten. De bouw is begroot op € 49.000,=. Daar zijn vele acties voor nodig. In 2017 heeft Run for Rio al activiteiten georganiseerd zoals presentaties, loterij, klaverjassen en nu de sponsorloop bij de Jozefschool. Op 26 en 27 mei lopen de hardlopers het rondje IJsselmeer. En we krijgen gelukkig ook de nodige steun van u als trouwe lezer op NL57RABO00368010724 of NL21INGB0000193157 t.n.v. Run for Rio.